Gorka Izagirre vingård ligger på den nordlige kysten av Spania i Biscaya-regionen.

Der lages de hvite vinene på lokale, eksklusive druesorter. I hele vekstperioden er druene påvirket av det atlantiske klimaet. Å lage txakoli hvitvin var en gang en vanlig tradisjon Baskerland. I 2005 ønsket familiegrunnleggerne å bringe tilbake denne tradisjonen. Michelin-stjernekokken Eneko Atxa og hans onkel Gorka Izagirre så for seg et prosjekt som skulle samle regionens beste gastronomi og bevare de lokale druesortene. Målet var å bruke moderne teknologi og bærekraftige teknikker samtidig som de var tro mot tradisjon og røtter. I dag drifter Gorkas sønn, José Ramón Calvo, bodegaen.

Nr. 80644

Gorka Izagirre G22 (hvit)

Spania/Baskerland/2021/12,5 prosent

Kr. 257,90 (basis)

Importør: JP Wine AS

Kun brukt Hondarrabi Zuri Zerratia-druer. Gulgrønn. Melne epler, tropisk frukt, sitrus, blomster, gode krydder og mineraler i duften. Mer frukt i smaken. Frisk med god fylde. Noe lime og grapefrukt. Har også en behagelig saltpreg. Lang ettersmak. Til sjømat og hvitt kjøtt.

Nr. 157499

Gorka Izagirre Ilun (rød)

Spania/Baskerland/2022/13,5 prosent

Kr. 248,90 (basis)

Importør: JP Wine AS

Laget på Hondarrabi Beltza-druer. Ingen fatkontakt. Dyp rød. Fruktig start med ditto mørke bær, blomster, lakris og gode urter. Smaken er frisk med god fylde. Behagelige garvestoff. Også krydder, kirsebær og krekling. Det siste gir en del tørrhet. God lengde. Til årets lam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.