Jeg er kanskje mer glad i Beaujolais og drua Gamay enn de fleste.

Dels for at stedet er veiskille mellom Nord- og Sør-Frankrike. Både i karakter og kultur. Med bølgende åser og rustikk sjarm, for ikke å nevne humor og sin jordnære holdning til vinproduksjon, er regionen med mennesker som jeg opplever som oppriktige og gleder seg over mat vin. Og det er her Dominique Pirons familie har dyrket druer her siden 1500-tallet.

Dominique Piron.

Dominique Piron overtok gården i 1971 og har siden det arbeidet sammen med sin amerikanske kone, ønologen Kristine Mary, på den 45 hektar store eiendommen. Markene er spredd på forskjellige «Crus.» Morgon, Chénas, Brouilly, Régnié og Moulin-à-Vent. Noen marker eier de, andre forpakter de.

Piron er veldig tradisjonelle når det handler om vinproduksjon, med naturlig gjær og modning i gamle fat. Alt for å få frem druens karakter og struktur. Og er det noe man ikke kan beskylde  Dominique Pirons vin for, er at den mangler struktur og karakter.

Piron Morgon Côte du Py. Frankrike, Burgund, Morgon. Pris kr. 299,90 Poeng: 89/100 Importør: Hans A. Flaaten

Drua er Gamay. Klar, rød farge. En riktig bra duft av kirsebær og små hint av krydder og blomster. Fruktig og frisk på smak. Samme kirsebær som i duften. Bra balansert. Mild tannin. En lang fruktig ettersmak. Passer bra til småvilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.