Størst i Europa på fatmodnet øl?

nøgne øStørst i Europa på fatmodnet øl? Ja, det er Nøgne Ø sitt hårete mål.

I følge Tom Young, Markedsansvarlig ved bryggeriet, kommer det en spennende brygger til Nøgne Ø den 18. September.

– Vi kan ikke røpe hvem han er ennå, men han har vært ansatt på ett av de største mikrobryggeriene i USA. Han vil få ansvar for vårt fatmodningsprogram, og vi forventer mye spennende fra den kanten i årene som kommer. Faktisk så mye at vi har som mål å bli ledende på fatmodnet øl i Europa de kommende år!

Chmiel Iunga IPA

nøgneMen, det er ikke bare fatmodnet øl som skjer på Nøgne Ø, men masser av spennende saker.

-På onsdag tapper vi Chmiel Iunga IPA som vi brygget sammen med polske Alebrowar for et par uker siden. Det blir en frisk og fin IPA med en forholdsvis ny polsk humle. Vi skal lansere denne på Dr Jekylls i Oslo 7.oktober med Alebrowar tilstede.

Og som om det ikke er nok, så i går tilsatte de nypresset kirsebær-råsaft til årets versjon av Kriek of Telemark.

-Vi satser på å lage en enda bedre versjon av fjorårets suksessbrygg. Det ble som kjent utsolgt på under to måneder.

-Dark Horizon 4.5 er også i emning. Det er en whiskyfatlagret versjon av Dark Horizon 4. Kommer i et meget begrenset opplag i løpet av året, eller på nyåret.

Et helt nytt øl.

Et helt nytt øl er Nøgne Ø Dragonwort. En helt spesiell Imperial Stout på hele 14%, brygget med estragon og lagret på Armagnac-fat i 2 år. Her har bryggeriet brukt 6 tonn malt på en 4000 L-batch. Det ble mesket i tre omganger og avsilingen tok 36 timer!

-Dette ølet har blitt servert på cask, det vil si flatt og fullstendig uten karbonering, på Grunerløkka Mat- og Mikrobryggfestival og på Bergen Ølfestival de siste ukene. Mottagelsen har vært overveldende positiv.

Herjer.

Også ute i den store verden, herjer Nøgne Ø.

– Vi klarer ikke å hente hjem partier fra alle samarbeidsbryggene, men vi har fått inn et lite parti med The Best Brewjob Ever som ble brygget sammen med Freigeist i Tyskland, og vi venter på et par paller med Naked Rabbit fra 5Rabbit Brewery i USA, forteller Tom Young.

-Det ser også ut til at vi kan få inn litt Deep Love fra Alebrowars 2. brygging av dette samarbeidsbrygget. Den første batchen ble utsolgt til polske kunder på under to timer. Allerede før brygget var ferdiggjæret!

Jo, det skjer noe på bryggeriet i Grimstad.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.