Det er noe spesielt å sette en magnumflaske eller to på bordet når du har gjester.

Det øker umiddelbart stemningen og interessen for innholdet som garantert er bedre enn om du hadde valgt vanlige flasker i stedet. Og så kan du være sikker på at vin på magnum er mer lagringsdyktig. Når så vinbonden har gitt flaskene mer omtanke – på grunn av et lavt antall å ta hånd om – er det gode nok grunner til å vurdere en magnum ved neste korsvei.

Nr. 34637
Château Coufran (rød)
Frankrike/Bordeaux/2015/13,5 prosent
Kr. 649,90 (bestilling) (magnum)

Brukt Merlot og Cabernet Sauvignon i forholdet 85/15. Modnet rundt halvannet år på fat. Dyp rød. God frukt, ulike bær, jord, tørt lær, urter og sigarkasse. Frukten går igjen i smaken. Også god friskhet og fylde. Medgjørlige tanniner som tørrer litt. God lengde. Til kjøtt – også alle typer vilt. Er fortsatt under utvikling og tåler mer lagring. MÅ dekanteres!!

Nr. 34482
Château Verdignan (rød)
Frankrike/Bordeaux/2010/13,5 prosent
Kr. 649,90 (bestilling) (magnum)

Denne miksen av Cabernet Sauvignon, Merlot og en dash Cabernet Franc har fått året på eikefat. Mørk rød. Kirsebær, bjørnebær og solbær. Også noe fat, urter og et markant alkoholstikk. Smaken er frisk med en del tørrhet fra garvestoff og eikefatene. Mer bær. God varighet. Til årets lam og småvilt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.