Denne varianten ga myndighetene klarsignal til i fjor sommer. Derfor er dette andre årgangen med prosecco rosé som lanseres her på berget.

Villa Sandi er derimot et vinhus som har en historie helt tilbake fra 1622 og navnet er hentet fra det vakre bygget fra samme årstall. Det er selskapets hovedkvarter og ligger midt i Cartizze-området. Produksjonen utgjør også hvite og røde viner.

Nr. 123456
Villa Sandi Il Fresco Prosecco Rosé Millesimato (musserende)
Italia/Veneto/2020/11 prosent
Kr. 149,90 (bestilling)

En DOC-vin hvor det er brukt mest Glera samt Pinot Noir – alt fra husets egne vinmarker. Lys rosa. Florale toner fra blant annet roser. Også en del tropiske innslag, sukkertøy, bær og epler. Smaken er sødmefull – 10 g/l sukker – men tørrer likevel i en grei, syrlig finish. Til hygge eller asiatiske retter. Sterk firer!

Nr. 121777
Villa Sandi Superiore di Cartizze Dry (musserende)
Italia/Veneto/2020/11 prosent
Kr. 189,90 (basis)

Glera-druer fra «grand cru»-området i Prosecco. Gulgrønn. Her er det hele 27 g/l sukker uten at det gjør vinen klissete. God frukt – pære, melne epler og sitrus. Det fortsetter i smaken hvor det også er et fint urtepreg. Skulle ønske med litt med friskhet. Grei finish. Alene eller til sjømat. Svak femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.