Kåringen av sommerens beste øl. Etter å ha lest en rekke kåringer, utført av eksperter, så vil Godt Drikke gjerne vite hva «folket» mener er sommerens beste øl.

Denne uhøytidelige kåringen er delt opp i flere deler. Dels en for de tradisjonelle bryggeriene, dels for mikrobryggerier og småskala bryggerier. Grunnen er ganske enkel. De stor bryggeriene har en mye større rekkevidde og økonomi til å nå ut til mange flere, mens de mindre ikke har denne muligheten. Derfor skulle det vær urettferdig om for eksempel AJA skulle konkurrere mot Ringnes. Det skulle neste være som om en sykkel skulle kappkjøre mot en formel 1 bil når vi snakker om markedsføringsmuskler. Det er sikkert mange som vil reagere på at noen bryggerier eller øl, ikke er representert. Hvorfor det er sånn, kan jeg ikke gi noe godt svar på.

En annen betingelse, er at bryggeriet skal kunne kjøpes eller bestilles til et supermarked eller vinmonopolet.

Du kan avgi stemmer helt frem St. Hans når sommerens beste øl blir kåret.

Tradisjonelle Bryggerier. Pils, sommerøl med mer

  Aass Pilsner er et strågult øl med aroma av korn, malt og humle. Ølet har en frisk smak med lav sødme og tydelig bitterhet
  Aass Fatøl er et strågult øl med aroma av korn, malt og humle. Ølet har en frisk smak med lav sødme og avstemt bitterhet
  Aass Sommerøl er et strågult øl med mild aroma av korn og malt. Ølet har lett og frisk smak med lav sødme og avstemt bitterhet
  Hansa Pilsner er et typisk undergjæret pilsnerøl. Et lyst øl med særpreg, god aroma og vel avstemt bitterhet
  Hansa Pilsner Lite er glutenfri og basert på storebror Hansa Pilsner, men inneholder 70 % færre karbohydrater. Vi har gjort vårt ytterste for å beholde karakteren fra den ordinere pilsneren, så dette er et friskt, godt og lettere alternativ
  Hansa Sommerøl er et lyst, lettdrikkelig, undergjæret øl med balansert aroma og avstemt bitterhet. Det har en lettere karakter enn vanlig pils og er noe lysere på farge og mindre bittert.
  Hansa Sterkøl er et lyst, undergjæret øl, og vi bruker kun den fineste tyske humle i ølet, noe som gir det en utsøkt aroma og godt avstemt bitterhet.
  Borg Pilsner er en frisk og elegant pilsner med innbydende aroma og avbalansert bitterhet. Som det første bryggeriet i nyere tid, brygger vi alt Borg-øl på norsk korn
  Borg Sommerøl er brygget på norsk byggkorn og innslag av hvete. Ølet er lyst, lett og forfriskende
  CB pilsen er et lyst undergjæret øl med en mild og balansert aroma med middels bitterhet. Ølet er brygget på pilsnermalt og vann fra Christian IV`s kilde
  CBs feriepils er et undergjæret øl med en lys gylden farge, fruktig aroma og med middels bitterhet. Ølet er brygget på pilsnermalt, karamellmalt og vann fra Christian IV`s kilde som ble funnet i 1932
  Fredrikstad Pilsner er en lys og frisk undergjæret pilsnerøl med perfekt blanding av maltsorter som skaper en gyllen farge og en fyldig og god smak.
  Dette er et friskt og lyst sommerøl som passer til de fleste typiske sommerrettene.
  Mack Pilsner er en spesielt smaksrik lys pilsner med en karakteristisk smak av malt. Ølet er svakt humlet, noe som gir en mild bitterhet.
  Isbjørn er en lys og leskende pilsner. Ølet har mer humlearoma enn de fleste nordiske pilsnertypene, noe som gir en fin bitterhet og friskhet.
  Haakon er en fyldig og smaksrik premium mørk lager. Ølet har en mørk gylden farge. Smaken er ren med godt skum, friskhet og en fin bitterhet i avslutningen
  Isbjørn Sommerøl er en fruktig lys lager, med krydret humleduft. Som aromahumle har vi benyttet amerikansk Citra som gir en krydret aroma i retning av lime og mango
  Mack Midnattsol er en frisk lys premium pilsner med behagelig bitterhet og gode mengder amerikansk aromahumle. Tilpasset årstiden da solen aldri går ned!
  En sterk, lys pilsner med urtepreget humlearoma fra tysk perlehumle. Strågul farge med tett, hvitt skum
  Ringnes Pilsner er en nordisk pilsner med en gyllen farge. Aromaen er ren og balansert mellom humle, malt og gjærfruktighet. Smaken er fyldig og ren med en tørr maltsødme og balansert bitterhet.
  Frydenlund Pilsner er en nordisk pilsner med en gyllen strågul farge. Aromaen er balansert og lett preget av dufter fra humle og malt med en lav gjærfruktighet. Ølet er fyldig med en god balanse mellom maltsødme og humlebitterhet.
  Nordlands Pils er en nordisk pilsner med en gyllen, lys farge. Aromaen er preget av gjærfruktighet, lys byggmalt, og et hint av florale toner fra humlen. Smaken har en god maltsødme, moderat bitterhet og en middels lang ettersmak.
  Ringnes Skjærgårdspils er en nordisk pilsner med en lys strågul farge. Aromaen er ren med en balanse mellom humle, malt og gjærfruktighet. Smaken er ren med en lett maltsødme som er godt balansert mot en lav bitterhet.

Tradisjonelle Bryggerier. IPA, Hveteøl, witbier med mer.

  Aass IPA er et kobberrødt øl med aroma av humle, blomst og frukt. Ølet har en tydelig humlesmak med høy bitterhet og fruktighet
  Aass Pale Ale er et kobberrødt øl med aroma av frukt og krydder. Ølet har en fyldig smak med høy fruktighet og moderat bitterhet.
  Aass Weizen er et strågult øl med mild aroma av frukt og malt. Ølet har en lett og frisk smak med høy fruktighet og lav bitterhet.
  I mai lanserer vi Hansa Mango IPA. Et spennende, friskt og lettdrikkelig sommerøl med smak av mango.
  En overgjæret ale, brygget med amerikansk aromahumle, og i tillegg tørr humlet for å få frem ølets unike aroma. Ølet har en velbalansert fruktighet og sødme, og en kraftig humlearoma med god bitterhet.
  En ufiltrert overgjæret øl, brygget med belgisk gjær som gir fruktighet og krydder, og de amerikansk aromahumletypene Cascade, Chinook, Citra og Crystal som gir den distinkte IPA opplevelsen. I dette ølet tar vi det beste fra to ølretninger og kombinasjonen gir oss en lys, frisk og humlerik IPA.
  Isbjørn Wit er en fruktig, belgisk witbier. Aromaen har toner av sitrusfrukt, og ølet er friskt og lettdrikkelig. Isbjørn Wit er brygget med belgisk wit-gjær, og er et øl med lav bitterhe
  Mack India Pale Ale er et kvalitetsbrygg med mye humle både i smak og aroma. Ølet har en fin gylden farge og et godt, tykt skum.
  Mack Witbier 6,5 % Mack Witbier er en moderne, filtrert og krystallklar versjon av belgisk hveteøl. Fargen er lys gul og det friske ølet har en tett skumtopp. Appelsin og koriandertilfører brygget spennende aroma og friskhet.
  Mack India Pale Ale er et kvalitetsbrygg med mye humle både i smak og aroma. Ølet har en fin gylden farge og et godt, tykt skum
  Frydenlund Pale Ale er en ravfarget engelsk pale ale. Aromaen er preget av sitrus og kvae fra humle, med noe karamell fra malt. Smaken dominert av humle, men med godt balansert karamellsødme.
  Frydenlund Session IPA er en ravfarget lett IPA. Aromaen er preget av sitrus og kvae fra humle, med noe karamell fra malt. Smaken dominert av humle, men med godt balansert karamellsødme.
  E.C. Dahls Lamo Wit er en belgisk wit med en uklar, lys strågul farge. Aromaen er frisk og preget av sitrus, hvete, appelsin og krydder. Ølet er fyldig og friskt med smak av krydder, sitrus, hvete og appelsin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.