Det var brødrene Pasqua som startet vingården Pasqua i 1925.

Egentlig begynte brødrene som vinhandlere da de slo seg ned i Verona i 1925 og solgt vin fra sitt hjemdistrikt Apulia. Men temmelig hurtig fant de ut at de ville ha en egen vingård og selge sin egen vin. Og de lyktes relativt kjapt, for bare i løpet av noen få år ble de kjent for sine gode kvaliteter på vinene.

1960 overtok den andre generasjonen Pasqua og i løpet av 60 tallet begynte de med eksport. Samtidig arbeidet de hardt for å bedre kvaliteten og rykte på sine egene og italienske viner gennerelt. I dag er det den 3. generasjonen som driver vingården.

11 minutter.

Det er mange grunner til at vinen heter “11 minutes”: 11 minutter skallkontakt. 11 minutter er for oss den optimale tiden for å gi vinen den bleke lakserosa fargen. 11 minutter er tiden det tar for traktoren å frakte de høstede druene fra vinmarkene til kjelleren. «11 minutes» er inspirert av Paulo Coelho’s bok «11 minutter», der det refereres til at 11 minutter er den optimale tiden for sex. Etiketten er inspirert av et dikt av den kjente romanske poeten Catullo; «Odi et Amo». ‘’Jeg hater og jeg elsker. Hvorfor gjøre dette, spør du kanskje? Jeg vet ikke, men jeg føler det skje og jeg plages’’. Damen på etiketten er Lesbo; Catullos muse. Catullo er en av Italias mest kjente diktere fra år 84 AC. Dagens ord «lesbisk» kommer fra Catullos muse; Lesbo.

Pasqua 11 Minutes Rosé 2018. Italia, Veneto, Delle Venezie. Pris kr. 369,90 (150 Cl) poeng 86/100

Druene er Trebbiano 25%, Carménère 10%, Corvina 50%, Syrah 15%. Lakserosa farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av urter. Frisk og fruktig på smak med en bra syre. Balansert. Lever opp til duften med sine bær og urter. Meget bra ettersmak. En vin som passer bra sammen med gode venner. Mye vin for pengene og et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.