Spanske bobler

Cava er den spanske varianten av musserende vin. Den lages etter «champangemetoden,» også kalt «Método Tradicional», og det vil si at annengangs gjæringen skjer i flasken.

Først presser man druene og gjærer vinen på normal måte. Deretter tilsettes ny gjær og sukker og vinen tappes på flaske. Så gjærer vinen i lukket flaske i flere måneder. For å fjerne sedimenter som har dannet seg i flasken, stiller man tradisjonelt flaskene opp ned i pûpitres, slik at bunnfallet til slutt ligger i på toppen på flasken. For å fjerne bunnfallet fra flasken fryses flasketoppen. Takket være overtrykket i flasken, som kan bli opp til 6 atmosfærer, skyter isklumpen ut når flasken åpnes. Før man forsegler flasken på nytt, tilsetter man en liten skvett druesaft i flasken før den korkes igjen.  Cava må lagres i minst 9 måneder før den kan selges.

Faustino Cava Brut Reserva. Spania. Pris kr. 179,90 Poeng 80/100 Importør: Palmer Wine AS

Druene er Macabeo 80%, Chardonnay 20%. Gulgrønn farge. Bra bobler. Duft av gule epler og med hint av honning. Frisk smak med samme epler som i duften. Bra balansert syre og sødme. Helt ok ettersmak. Passer best til aperitiff.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.