Spansk vin for den kresne.

Når vi tenker på spansk vin, tenker vi først og fremst på rødvin eller cava. Noe som egentlig er litt urettferdig, da det produseres en rekke fremragende hvitviner i Spania.

Laxas Albariño 2012. 90/91 poeng.

Vinen kommer fra Bodegas As Laxas, i Galicia, Rias Baixas Spania. For meg en helt ny bekjentskap. Fargen på vinen er gulgrønn. Først var jeg litt skeptisk, da duften ikke kom frem før etter et lite øyeblikk i glasset. Og ja, man skal ikke være utålmodig med nye bekjente. Men, når duften først var der, så fylte den nesen med en elegant duft av epler, mineraler og ennå mer frukt. Og så smaken. Om duften er elegant, så er ikke smaken noe mindre elegant. En fyldig, god start. En tett på perfekt syre og ikke minst så var den lange fruktige ettersmaken vært pengene.

Dette er vinen for gode venners lag, gjerne sammen med skalldyr eller lyst kjøtt. En ekte løp og kjøp nå, vin.

José Pariente Verdejo 88 poeng.

Vinen kommer fra Bodegas José Parientes, Rueda, Spania.

Jose-Pariente_Verdejo-webEnnå en ny spennende bekjentskap. Riktig nok har jeg smakt vin fra samme produsent for en del år siden i Danmark, men, denne vinen var helt ny for meg. Også her er fargen fin gulgrønn. Duften er ung, frisk med noe tropisk frukt og sitrus. Smaken kiler ganen med sin nydelige fruktighet, en viss fedme og riktig gode ettersmak. Denne vinen behøver ingen unnskyldning for å drikkes uten mat, men, den går veldig bra sammen med ulike typer sjømat og kraftige salater. Godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.