Sommerpause i tippeligaen og Godt Drikke sin øl-liga.

19462482_sGodt Drikke satte opp ei liste på hvilke øl som kom til å vinne tippeligaen ved sesongstart. Ved feriepausen er det en del øl som begynner å peke seg ut. Så her er Godt Drikke sin liste med skjeve blikk.

 1. Strømsgodset. Og det har vært en god sesongstart for både Aass og Haandbryggeriet så langt. Godt Drikke og Aftenposten kåret Ankerølet til Aass som årets sommerøl. Noe som var velfortjent. Om det er vel fortjent at Strømsgodset er der de er, er vel mer diskutabelt… Selv om noen påstår at de spiller Norges morsomste fotball for tiden.
 2. Remalaget fra Trondheim, Rosenborg ligger fem poeng etter toppen. Kanskje blir det for mye av Rema ølet Lade Gård og for lite av ølet til Trondhjem Mikrobryggeri.
 3. Lervig Aktiebryggeri gjør det helt fortjent bra med en foreløpig tredjeplass på tabellen. Om man kan si det samme om Viking må jeg overlate til andre å mene noe om.  Stavanger er en glimrende by som egentlig fortjener et bra lag, men…
 4. Hansa har klart å klore seg fast på fjerdeplassen. Derimot tviler jeg sterkt på at Gull ølet kommer hjem. Av og til synes jeg Brann er har ufortjent gode supportere i både Hansa og publikum.
 5. Alt skulle bli så meget bedre i Aalesund når pærebrusen forsvant. Men, Ringnes klarer neppe å holde femteplassen i vest. Og, det gjør nok ikke laget heller.
 6. Og Hansa og Haugesund peiser på med full pupp. Om det er fair play at Hansa stiller med to lag, er vel mer tvilsomt.
 7. Mack har hatt mange problemer de siste årene. Med nybygg i Nordkjosbotten og filter som lever sitt eget liv. Lyspunktet er at de gamle klassikerne til Mack klatrer på listene igjen og det vil kanskje Isberget oppleve med TIL også?
 8. Ægir fikk velfortjent «Årets øl 2012». Kanskje skulle de få noen flere kasser av brygget ned til saftbygda Sogndal hvor det tydeligvis går i for mye saft med altfor mye vann.
 9. Det er fortsatt for mye Asina og for lite øl fra Sundbytunet på Lillestrøm. Kanskje skulle det innføres Frydenlund på de lokale vannhullene i byen igjen?
 10. Det går overaskende bra for den lille produksjonen til Gjerberg Bryggeri i Rakkestad. Ikke for at ølet er dårlig, men for at vi trodde de skulle harve helt i bunnen sammen med Sarpsborg 08.
 11. Hva kan man si om  Hønefoss? Bortsett fra at Hønefoss Brygghus får ølet fra Halmstad og egentlig skulle vært diskvalifisert fra denne eksklusive listen?
 12. Det blir for mye pærebrus og for lite Oslo Mikrobryggeri. Men, hva kan vel Vif forvente når de leker med middelhavsfareren Carlsberg?
 13. Christianssands Bryggeri fortjener vel strengt tatt bedre enn dette her. Kanskje skulle menigheten hos Start begynne å nyte disse dråpene så de klatrer en smule?
 14. Man kan bare konstatere at Godt Drikke hadde rett fra begynnelsen av. Ølet fra Bakgården er kraftig mye bedre enn Odd.
 15.  Det finnes ikke øl i Molde. Kanskje Røkke skulle starte et bryggeri og kanskje Solskjær ikke kan gå på vannet?
 16. Sandnes Ulf … Dette fortjener ikke Lervig Aktiebryggeri. Men laget gjør det så absolutt.

4 KOMMENTARER

 1. Øl og fotball hånd i hånd 😀

  Herlig liste! Fortjener et stort publikum, men er kanskje som i Tippeligaen at man ikke har høye nok besøkstall 😉

  Av norske «vanlige» pils så er nok CB en favoritt, men Haandbryggeriet er definitivt klasse over så at de ligger på topp er faen meg fortjent. Og man må jo bare innrømme at det er fortjent at fotball-laget fra Drammen ligger på topp også. Hvem hadde trudd det for noen år siden :p

 2. Flotte greier, kunne knapt ønsket meg en bedre oppsummering.

  Men (det er alltid ett men), jeg savner ett bekjentskap fra trondhjem – nemlig E.C. Dahl (både bryggeri og fødestue forøvrig). Jeg fant en 6-pack helt tilfeldig her nede på østlandet, og det vare ett forfriskende gjensyn. Kanskje dette kunne sende trønderene framover på lista selv om saft ov vann kanskje burde tilbys enkelte av spillerene hehe.

  Jeg vet at jeg er ett år for sent ute, men kunne bare ikke dy meg 😛

  per

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.