Det er ikke bare, bare å finne vin til grillmaten.

Dels er det er så mange kraftige smaker ute å går. Du har masser av krydret marinade, sauser, røyk fra grillingen og godt svidd kjøtt og fisk. Men, her er iallfall noen av de som faller jeg meg på leppen.

Unlitro 2014 88 poeng

Lys rød i fargen. Lekker duft av røde bær og en blomstereng en varm sommerdag. Fyldig og frisk på smaken med en tett på den perfekte syre og sødme. Som i duften så finner man igjen de samme bærene. Fin ettersmak. Server den gjerne sammen med lyst kjøtt og salat. Men, kjøl den ned til cirka 16C og det er den perfekte sommervinen. Meget godt kjøp

Allesverloren Tinta Barocca 2012 87 poeng

rødvintestHer er fargen ung, dyp rød med en blålig kant. Duftene er av kirsebær og fat. Og jeg virkelig liker den fatduften. Den fyldige smaken følger duftene med god frukt, perfekt syre og eikefatet. Man aner også urter og krydder som slår følge inn i ettersmaken som er lang og god. Denne vinen vil holde i de neste fem, seks årene. Og den er virkelig bra sammen med grilla lam og den røde biffen. Et meget godt kjøp.

Capezzana Mona Nera 87 poeng BiB

Fargen flott rubinrød. Duften har alt hva en grillvin skal ha, med mørke bær og en anelse fat. Smaken er rund og bløt. Fin, fin syre og nydelig frukt. God fylde. En riktig bra ettersmak. Går fantastisk sammen med de fleste grillretter og er fantastisk som kos til sene sommerkvelder. Kanskje sommerens bag in box. Mektig godt kjøp.

Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2011 86 poeng

La meg si det først som sist. Her er det mye vin for pengene. En klar, rød farge. God duft av mørke bær. Smaken lever flott opp til duften. God krydder og bløt med god syre og sødme. Denne saken her vil gå glimrende sammen med både den grilla biffen og lammekottlettene. Meget godt kjøp.

Goat do roams BiB 83 poeng

Dyp fiolettrød farge. En god duft av mørke bær og kanskje en anelse vanilje. Smaken er på en måte litt varm, bløt og fruktig med mørke bær. Første gangen jeg smakte den, falt jeg for navnet. Og det gjør jeg vel ennå. Går riktig bra sammen med de fleste grillretter. Godt kjøp.

hvitvintestHvitvin
Yamada Pecorino 2014 87 poeng. Bib

Min favoritt boks. Produsert av ”de med pinnevinen.” Nå med helt nytt design som samsvarer mer med flasken. Fin lys gulgrønn farge. En riktig god duft av sitrus, frukt og blomster. Smaken er frisk og fyldig. Riktig bra syre og en overaskende god fedme. En lang ettersmak som er en nytelse i seg selv. Passer glimrende sammen med grillet fisk. da gjerne kveite. Denne vil også passe fantastisk sammen med den varme sommerdagens lørdagslunsj som går over i middagen og den lange diskusjonen om ingenting utover sommer natten. Uansett, detter er løp og kjøp vin.

Wittmann 100 Hügel Riesling Trocken 2014 87 poeng

Her er det mye vin for pengene. Fin gulgrønn farge. Nydelig duft av sitrus og epler. Smaken er elegant og fruktig med en virkelig god munnfølelse. En frisk, herlig syre og nydelig frukt. En lang og god avslutning. Drikkes til grillet fisk og lyst kjøtt. Meget godt kjøp.

Simonnet-Febvre Chablis 2012 86 poeng

En nytelse ved grillen. Uansett om man har noe på grillen eller ikke. Strågul med svakt grønnskjær. Skjønne dufter av grønne epler og sitrus og et mineralsk hint av sommervarme steiner. Smaken har en riktig god fylde, pen frukt, frisk syre og en lang og nydelig ettersmak. Den går glimrende sammen med grillet laks og lyst kjøtt. Men aller helst vil jeg nyte den sammen med salat og skalldyr. Løp og kjøp.

Jolly Ferriol Pet’Nat 2013 86 poeng

Dette er ikke en vin som jeg nødvendigvis vil bruke til grillet fisk, men veldig gjerne som en aperitiff eller til salat og skalldyr. Ikke for det, den svinger med fisken fra grillen også. Her er det en lys strågul farge, en god duft av epler og hint av fersken. Jeg vet ikke om det er min nese som spiller meg et puss, men det er hint av fersken. Smaken er fruktig og lett. Fin fylde og en fin syre. En lang og god ettersmak. Godt kjøp til sommervarmen som snart kommer.

Musserende vin.

Musserende vin er som poteten. Den kan brukes til absolutt alt. OK, grensen går vel ved risgrøt. Det var ingen høydare. Men som ledsager ved grillen, så passer den til alt.

champagneBrun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2012 87 poeng.

Vinen er laget på hundre prosent Chardonnay. Har en gulgrønn farge med små, vakre bobler. Den har en god duft av høstepler og en høstlig blomstereng. Smaken lever opp til duften med sine høstepler og en anelse sitrus. En veldig godt balansert syre og sødme. En nydelig ettersmak. Kan virkelig anbefales.

Palmer Brut Réserve. 86 poeng.

Dette er en av min favoritt champagner. Dels fordi man ikke behøver å ta lån i huset for å drikke den. Og dels for den elegante smaken. Den har en fin strågul farge, de riktige små boblene som kiler i nesen. Duften er nydelig av grønne epler og fersken. En tett på perfekt syre og en veldig bra frukt. En vin som anbefales virkelig å legge i handlekurven.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.