Spareribs er vel det viktigste som USA har skapt til den norske grillsommeren. En rett som er smaksrikt, søt  og ikke minst feit.

En kombinasjon som krever drikke med moden fruktighet og som klarer å leve opp til alle smakene i spareribs. Mange foretrekker øl eller cola til denne grillklassikeren. Men jeg vil aller helst ha hvitvin og aller helst en tysk riesling.

Jeg er vel ikke den eneste som opplever at vin man drikker utendørs smaker annerledes enn når man drikker samme vin innendørs. Grunnen er egentlig ganske enkel, utendørs har vi all verdens dufter. I alle fall nesten. Og det skal en ganske røff vin som kan konkurere med lukten av grill, nyslått gress og sommer. Så glem alt om komplekse, dyre og elegante viner. Min favoritt til Solberg Pettersen classic spareribs, en spareribs de vant NM sølv på 2018, er en bag in box med riesling fra Pfalz i Tyskland.  Den vinen har nemlig alt som behøves for å danse samba sammen med classic spareribs.

Von Buhl Riesling Trocken 2020. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 454,90 Poeng 87/100

Drua er riesling. Lysgul med et grønt skjær. Duft av sitrus, epler og hint av blomster.  Frisk og fruktig på smak. Lever riktig bra opp til duften med sine epler og sitrus. Godt balansert syre og sødme. Riktig god ettersmak. Passer til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Om du ikke er så heldig og bo i Tromsø, finner du Solberg Pettersen her. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.