Det er under en måned igjen til Tromsø Øl- og Vinfestival 2018.

Fortsatt er det noen billetter igjen, mens noen arrangement begynner å bli rimelig utsolgt.

Den 19. april starer med to arrangement.

«Ost og Riesling.»

Det vil bli presentert ost fra noen av de norske ysteriene, paret med riesling fra Schloss Schönborn fra Rheingau i Tyskland. Billetter bestilles på Mathallen hos restaurantsjef John Fredrik.

«Winmakers Dinner» på Skarvens Kulinariske teater klokken 18.30.

Etter min ringe mening, så er dette et av de meste spennende arrangementene på hele festivalen. Det er nemlig elevene fra Ishavsbyens VGS, Restaurant fag, som står for middagen sammen med Eirik Karstensen fra Treausery Wine. Her får man virkelige oppleve entusiastisk og veldig dyktige ungdommer innen kokke- og servitørfaget.  Og det er ingen enkel meny som serveres.

Meny

Ved velkomst serveres det østers og musserende
Jordskokksuppe
Kamskjell, søtpotet, vårlige salater
Boknafisk, blomkålpure, chorizo
Oksekjaker, tomat, smakssatte rotgrønnsaker
Sveler, brunostis, krydderbær, hvit sjokolade

Gunnar Andresen på Skarven har stilt både lokaler og sin kjøkkensjef til rådighet for dette arrangementet. Pris er 990 kroner og kan bestilles på Skarven.

20 April

Vintoget 2015

Den 20 april er det Vintog. Fortsatt finnes det noen billetter igjen. Starten er som sedvanlig på Mathallen klokken 18.00 hvor alle får sitt eget glass, og siste stopp er Skarven. På den turen er det totalt sju stopp med bra vinopplevelser.

Klokken 18.30 er det «Ost og Øl» hos Helmerssen Delikatesser i Storgata i Tromsø. Aldri har det vært så mye spennende ost i Norge. Heller ikke så mye spennende øl som nå. Ost og øl kan du oppleve hos Helmersen Delikatesser i Storgata, visa a vi Rød Banken. Arrangementet går av stabelen kl. 18.30 den 20. april og varer en times tid. Sindre Helmersen holder i osten mens Øl-sommelier Kim Daniel Bergersen forklarer kombinasjonen ost og øl. Det smakes fem oster og fem øl.

Klokka 20. 00 er det Winemakers dinner på Bardus Bistro. En spennende meny med årgangsviner fra Faustino og Portia. Hvem er vel ikke nyskjerrig på hva en 30 år gammel vin kan danse samme med? Billetter på Bardus Bistro.

21 April. Herlige lørdag.

Mellom klokken 12.30 og 17.30, er det Øl- og Vinfestival.. Cirka 30 utstillere, vinimportører, vinbønder og bryggerier kommer med vinene sine og bryggene med sine øl. Med andre ord, det er mer enn 500 produkter man kan smake. Enten det er vin, konjakk eller øl man liker, så skal man nok finne noe som faller på leppen. På selve festivalen, er det en rekke spesial arrangement.

To spesialsmakinger.

Kl. 15.00 Spesialsmaking. Champagnehuset Henriot betraktes som et av de beste husene i Champagne. Kenneth Jacobsen holder i smakingen og presenterer en rekke av husets viner. Og ikke minst forteller han om husets spennende historie. I prisen inngår også inntreden på festivalen samt 2 ekstra smaksbonger for bruk på selve festivalen. Begrenset antall billetter.

Klokken 15.00 skjer det garantert noe for de som liker viner fra Bordeaux. Spesialsmaking med Chateau Kirwan. Det er Yann Schyler som holder i smakingen. Er du bekymret for om du ikke forstår fransk, så snakker han en variant av skandinavisk/ dansk. Her er det også begrenset med plasser, så være kjappe på labben og reserver plass. Begge arrangementene  begynner kl. 15.00.

Billetter finner du her: 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.