Er det ikke underlig hvordan det er kvinner som har skapt de beste Champagnehusene? Sånn er det også med Henriot.

Familien Henriot kom til Champagne rundt 1640. I Remis drev de handel med tekstiler og vin. Etter som årene gikk kjøpte de opp vinmarker og gårder. Men det var først i 1794, da Nicolas Henriot giftet seg med Apolline at det begynte å skje noe med vinen til Henriot. Det var hun som tok tak og fikk lagt over produksjonen til kvalitetsvin. Og da hun ble enke i en alder av 33 år, grunnla hun champagnehuset Veuve Henriot Ainé, det som vi i dag kjenner som Henriot.

Apolline Henriot var en sterk kvinne som skapte grunnlaget som dagens vinhus bruker den dag i dag. Med blant annet et sterkt hjemmemarked og eksport til resten av verden. Og ikke minst, oppkjøp av de beste parsellene og produksjon av best mulige kvaliteter.  Etter den legendarisk champagneprodusent Joseph Henriot bortgang i 2015, ledes firma  av 8. generasjon, sønnen Thomas Henriot. I dag har Henriot 35 hektar vinmark. Alle lokalisert i de tunge, prestisjefylte områdene som Avenay først og fremst i Les Panthenay, Chouilly, Epernay, spesielt Clos l’Abbé og Mareuil-sur-Aÿ.

Den 21. april kl. 15.00 på Tromsø Øl- og Vinfestival, så har vi en spesialsmaking med bobler fra Henriot.  Prisen for smakingen er 250,- kroner. I prisen inngår inngangsbillett til festivalen samt 2 ekstra smaksbonger. Her er det få billetter, så kjøp eller reserver billetter nå.

Billetter finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.