En ingeniør fra nord-Argentina ville vise at et vanningssystem basert på sementrør som ble brukt i California også kunne fungere i det karrige ørkenlandskapet i Mendoza.

Året var 1950 og mannen bak idéen var Alberto Zuccardi. Han var da 30 år og hadde ingen bakgrunn eller erfaring fra vinbransjen. Men for å bevise hvor effektivt systemet hans var, plantet han i 1963 en vinmark i Maipú-distriktet i Mendoza. Noen år senere sto et vineri ferdig hvor han laget bulkvin av druene han hadde dyrket. Det ble etter hvert klart at det var vin som skulle bli familiens levevei. Tidlig på 80-tallet var det dårlige tider for argentinsk vinproduksjon og enorme områder med vinmarker ble rykket opp. Plutselig var det ingen å selge vinen til så Zuccardi tok saken i egne hender. Hans sønn, José Alberto, fulgte i sin fars fotspor i 1976 og hadde arvet farens besluttsomhet og tanker om innovasjon. Etter et besøk på den internasjonale vinmessen Vin Expo i Bordeaux i 1991, laget han avtaler om å eksportere vin til Europa. Dette var forholdsvis uvanlig i Argentina på den tiden. Landet var en av verdens største vinprodusenter, men så å si all vin ble konsumert lokalt og eksport var ikke et fokus. I dag eksporteres mer enn halvparten av Zuccardis vinproduksjon til land over hele verden.

Nr. 126293

Zuccardi Polígonos Sémillon (hvit)

Argentina/Mendoza/2020/13 prosent

Kr. 214,80 (basis)

Importør: Excellars AS

Sémillon-vin laget på druer fra 70 år gamle vinstokker. Modnet åtte måneder på berme – bunnfallet. Gulgrønn. Godt fruktpreg i åpningen – eple, tropiske og sitrus. Også fat, lett fedme og friskhet. Smaken er fyldig med mer frukt, blomster og krydder. Fine syrer. God lengde. Til noe fra sjøen og lyst kjøtt. Tåler litt lagring. 21-årgangen er også kommet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.