Jeg har sett litt på hvilke bobler som finnes i basisutvalget på Vinmonopolet. Og alle vinene har tidligere blitt beskrevet på Godt Drikke.

Felles for alle sammen er at de holder en riktig bra kvalitet i forhold til pris. Så la oss starte med en som krever en tjukk lommebok.

Dom Perignon Brut 2012. Frankrike, Champagne. Pris kr. 1749,90 Poeng 94/100

Vinen er laget på Chardonnay, Pinot Noir. Gulgrønn farge. Små vakkre bobler. En meget bra duft av grønne epler, sitrus og bitte litt kjeks.  Smaken med en bra munnfølelse, frisk og fruktig. Perfekt balansert. En lang og god ettersmak med samme epler som i duften. En vin som passer til kveite og lyst kjøtt. Men aller best til munter meditasjon.

Charles Heidsieck Brut Réserve. Frankrike, Champagne. Pris kr. 449,90 Poeng 90/100

Laget på druene Pinot Meunier 20%, Pinot Noir 40%, Chardonnay 40%. Gyllen farge. Flotte bobler. Moden frukt, gule epler, sitrus og litt aprikos på duften. Bakverk, sitrus og karamell på smaken. Frisk og fyldig. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt, men best som aperitiff. En virkelig topp champagne

Gusbourne Blanc de Blanc 2015. England, Kent. Pris kr 400 Poeng 90/100

Drua er Chardonnay. Lys gyllen farge. Fine bobler. Duft av epler, sitrus og hint brødbakst. Frisk, fruktig med en virkelig bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Balansert syre og sødme. God fruktig ettersmak. En vin som passer virkelig bra sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Von Buhl Riesling Brut 2017, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 259,90 Poeng: 90/100

Laget på Riesling. Lysgyllen på fargen med et lite grønt skjær. Fine små bobler. Duft av sitrus, epler og med hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En ekte løp og kjøp vin

Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2018.  Spania, Catalonia. Pris kr. 151,90 Poeng 86/100

Druene er Xarel·lo 55%, Macabeo 35%, Parellada 10%. Gyllen farge med et lite grønt skjær. Dufter av grønne epler, sitrus og litt kjeks. Frisk og fruktig med en god og rund munnfølelse. Flotte bobler. Godt balansert og en meget bra, tørr ettersmak. Kosevin som passer bra til jul og nyttår. Meget bra kjøp

Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2019. Frankrike, Burgund. Pris kr. 184,90 Poeng 85/100

Laget på  Pinot Noir. Lys strågul farge. Duft av sitrus, røde bær og brødbakst. Frisk, fruktig med en riktig bra fylde. Fine bobler. Godt balansert. Lever opp til duften med bær og sitrus. En tørr og god ettersmak. Passer best sammen med venner og kos. Meget bra kjøp.

Affentaler Riesling Brut 2019 Tyskland, Baden. Pris kr. 144,90 Poeng 84/100

Akkurat som de fleste proseccoer, er den laget med Methode Charmat. Drua er Riesling. Lysgul med et grønt skjær. Fine bobler. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks og blomst. Frisk og fruktig smak. Samme epler og sitrus som i duften. Bra syre med en liten sødme. God ettersmak. En ekte kosevin. Her er det masser av kos og vin for pengene. Løp og kjøp.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.