Septembersalget på Vinmonopolet er i gang.

Så er september salget på Vinmonopolet i gang. Det finnes et par saker som er virkelig verdt å se nærmere på.

Rødvin.

Den første jeg vil se på. er Vietti Scarrone Barbera d`Alba 2011. En fantastisk vin som har fått 91 poeng av Wine & Spirits. Vinen er satt ned fra 1090 til 390,- og har fått en pris som ligger på samme nivå som andre steder i Europa. Kjøp en kasse.

Den neste vinen er også en italiener. Ei jeg kjenner hevder den er veldig god. Og siden hun er ei man kan stole på, så foreslår jeg Cacchiano Chianti Classico 2006. Den er satt ned fra 189,90 til 159 kroner.

Mer fra Italia og da kan jeg tenke meg Fondo Filara Etna Rosso 2010 fra Sicilia. Tidligere kostet den 179,- og nå ligger den på 149,- Et virkelig godt kjøp.

Fra Frankrike vil jeg gjerne ha en Dom. Mucyn Crozes-Hermitage 2009. Satt ned fra 171,10 til 149,90. En vin som passer til høstens vilt og fortjener sine 89 poeng. Løp og kjøp vin.

En vin jeg er virkelig nysgjerrig på, er Schönberger Burgenland Zweigelt 2012 fra Østerrike. Nå som den koster 124,- kroner, er det vel på tide å prøve den.

Hvitvin,

Jeg vil begynne med en riesling fra Østerrike. Rainer Wess Loibenberg Riesling 2011, en vin jeg har hørt en del positivt om, men aldri smakt selv. Den er satt ned med 110,- kroner til 119,80. Også Pflüger Riesling Trocken er et virkelig bra kjøp, en bag in box til 349,90.

 

Musserende vin er aldri dumt, og om Palmer Brut Rosé lever opp til sin slektning Palmer Brut Réserve, er den et virkelig bra kjøp. En annen fra Palmer som jeg mener er verdt å legge i handlekurven, er Palmer Blanc de Blanc Brut 2008. Satt ned med 30 kroner til 359,90 .

 

Det finnes også noe øl, men, de er ikke satt ned så mye at det egentlig er verdt å nevne. Her lever leverandørene opp til det polet kaller en prisjustering.

Hele salgslista fra Vinmonopolet finner du her. Kanskje finner du den godbiten du vil ha til en fornuftig penge.

 

2 KOMMENTARER

    • Ja, det er typisk. Har opplevd det noen ganger selv og det påtross av at jeg får listene før de fleste andre 🙂 Er litt lotto

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.