Italienske Pietro De Martino grunnla Viña De Martino i 1934 og i dag er det tredje og fjerde generasjon som forvalter familiearven videre.

I dag har de 300 hektar med økologisk dyrkede vinmarker fordelt på over 350 vinmarker i over 8 appellasjoner. I tillegg kjøper de druer fra 20 vinbønder på langtidskontrakter som følger deres vitikulturelle prinsipper. De Martino er en av få ekte gjenværende familievinhus i Chile og har vært en viktig aktør for utviklingen av Chiles moderne vinhistorie. I 1996 var De Martino den første produsenten som produserte og eksporterte vin laget på Carmenere druen. I 2008 la de om alle vinmarkene til økologisk drift og i 2009 ble De Martino det første karbon nøytrale vinhuset i Latin Amerika. De jobber dedikert med å finne de beste og eldste vinmarkene for å lage viner med tydelig drue og områdepreg. Vinene deres er friske, matvennlige og delikate. De Martino har følgende prinsipper; druene skal kun komme fra økologisk dyrkede vinmarker uten bruk av kjemiske stoffer, vinstokkene skal være upodede og druene skal høstes før de blir for modne, noe som gir balanse med moderat alkohol. Vinene skal kun gjæres med naturlig gjær og kun lagres i beholdere som ikke gir eikepreg som brukte store fat (foudre), betong eller gamle terrakotta amforaer (Tinajas) som var flittig brukt for 300 år siden.

(Kilde Autentico)

Santa Inés Carmenere 2018. Chile, Central Valley. Pris kr. 454,- Poeng 85/100

Drua er Carménère. Dyp mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær med fine hint av urter og litt tre. Smaken er rund og bløt med en frisk og god fylde. Lever opp til duften med sine mørke bær og en anelse fat. Godt balansert syre med en mild tannin. Meget bra ettersmak. En vin som fungerer glimrende til lam men også til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.