En undersøkelse gjort av IWSR (International Wine and Spirit Research) for den franske organisasjonen Sudvinbio, som står bak verdens største økologiske vinmesse, viser en økning på 15,3 prosent i forhold til en undersøkelse som ble gjort 2012.

Europa står for hele 77 prosent av verdens øko-vin konsumpsjon med Tyskland i spissen, fulgt av Frankrike, Storbritannia og Sverige. Norge ligger som nummer ni på den lista.

De landene man forventer mest vekst, er i Tyskland, Frankrike, Storbritannia og… Norge. I Sverige forventer man en liten nedgang, da Systembolaget tror at markedet for økovin snart er metta.

Globalt.

USA står i dag for 11 prosent av forbruket av økovin, en økning med 9 prosent siden 2012. Forbruket i Asia og China er fortsatt usikker, da man ikke har noen reelle tall derfra. Afrika og Midt-Østen står for knappe en prosent av økovinforbruket i verden.

Globalt er det i dag 408.000 hektar med vinmark. Topper den lista, gjør Spania med 26 prosent av arealet, fulgt av Italia og Frankrike. Det positive med undersøkelsen, viser at andelen økologisk vin i verden, øker kraftig i forhold til «ikke økologisk vin.» Det negative er at prisene på de bra økovinene stiger i takt med etterspørselen.

Kilde. SudVinBio, Vinavisen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.