Salg av rosévin er økende i hele verden. Også i Norge. Og kvaliteten på vinene blir bare bedre og bedre.

I dag så er rosevin mer enn en enkel sommervin som kun drikkes iskald på varme dager. Som all annen vin, kan rosévin fås i alle varianter, alt beroende på produksjons måte, opprinnelse og drue. Noen er produsert på metoden ”pressurage direct”, direkte pressing, der de presser de røde druene veldig lett så ikke mye fargestoff fra drueskallet følger med. Andre lar drueskallen ligge med i musten en eller to dager og får på den måten mer farge og tannin.. Så rosevin kan like gjerne brukes til en god lunsj som den kan brukes til lyst kjøtt eller visse fiskeretter. Og ikke minst, den kan brukes til kos.

Julia Kemper.

Godt Drikke har tidligere omtalt de røde vinene fra til Julia Kemper.  Hun blir betraktet som en av Portugals mest spennende vinprodusenter.

Familien hennes har har dyrket vindruer i Dão-regionen i mange hundre år, men det var først i 2008 at de første vinene fra familien ble sluppet på Julia Kempers egen etikett.

Julia de Melo Kemper var advokat i Lisboa, men rundt årtusenskiftet ville familien at hun skulle flytte hjem til vingården i Viseu. I 2003 ga hun etter og flyttet hjem til Quinta do Cruzeiro og i dag så tilhører gården henne. Eiendommen er på 15 hektar. Markene ligger på 700 meters høyde, noe som er temmelig høyt, omkranset av fjellene Serra da Estrela, Serra do Caramulo, Serra do Buçaco og Serra da Nave. Druene er klassiske Dão druer. Touriga-Nacional, Alfrocheiro, Tinta-Roriz og Jaen for røde viner, Encruzado, Malvasia-Fina og Verdelho for hvitviner.

Elpenor Rosé 2014. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 169,90. Poeng 88/100

Druene er de klassiske Dão drua Touriga Nacional. Her kan man vel trygt si at fargen er rosa. En riktig bra duft av jordbær, rød frukt og fine hint av blomster. En elegant smak med en frisk, fyldig og god fruktighet. Bra syre og sødme. En tørr, frisk ettersmak. En vin som passer til salat, lyst kjøtt og lange, muntre diskusjoner med gode venner.

Villabella.

Villabella ble grunnlagt i 1971 av Walter Delibori og Giorgio Cristoforetti og fortsatt drives gården av de to familiene.

Vingården ligger midt i hjerte av Bardolino Classico-området, noen få minutter fra Verona. De betraktes som en av de bedre produsentene i Bardolino. I dag så har de cirka 250 hektar vinmark, som legges om til økologisk landbruk.

Heaven Scent Bardolino Chiaretto DOC 2017. Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 169,90 Poeng 88/100

Druene er Rondinella 20%, Corvina 80% . Fin lys rosa farge. Elegant duft av sitrus, markjordbær og hint av blomster. Smaken er frisk og fruktig med en ok fylde. Fylt av markjordbær, en anelse sure kirsebær og en perfekt balansert syre og sødme. En lang, tørr og fin ettersmak. En vin som er skapt for nytelse.

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.