Couly-Dutheil er en av de mest anerkjente vinprodusentene i Sancerre, Loire-dalen i Frankrike. Domaine Couly-Dutheil ble grunnlagt i 1920 av Henri Couly, og drives i dag av hans oldebarn, Nicolas Viot.

Couly-Dutheil var en av de første vinprodusentene i Sancerre som begynte med biodynamisk dyrking, noe de har praktisert siden 1998. Dette betyr at de bruker naturlige metoder for å dyrke druene sine, uten bruk av kjemikalier eller kunstgjødsel. Biodynamisk dyrking er en filosofi som tar hensyn til samspillet mellom jord, planter og dyr, og det er et mer bærekraftig alternativ til konvensjonell vindyrking.

Couly-Dutheil Chinon Les Gravières 2021. Frankrike, Loire, Chinon. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100 Importør: Symposium Wines AS.

Cabernet Franc. Mørkerød med et lite blått skjær på farge. Meget god duft av mørke bær som solbær og med hint av pepper. En virkelig god munnfølelse på smak. Fyldig med en god friskhet og bra balansert syre. Bra med tannin. Lang og god ettersmak. En vin som passer til lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.