Romantikk på boks

Av Kristin Alsvik
Den italienske rødvinen More Rosso smaker aller best sammen med noen du er glad i, og passer like godt til julemat som til innekos foran peisen.

miljø1Alle hjerter gleder seg over More Rosso – en italiensk rødvin på Bag-in-Box som er dedikert til kjærligheten. Og det handler like mye om den store og livsbejaende kjærligheten til andre mennesker som om den hverdagslige gleden over det å nyte et glass rødvin.

I kjærlighetens tegn

More Rosso er spesielt utviklet for det norske markedet, men både vinen og innpakningen er italiensk. ”More Rosso” betyr direkte oversatt ”røde bjørnebær”, og spiller blant annet på vinens tydelige og flotte aroma av nettopp bjørnebær. I tillegg er røde hjerter et gjennomgående element i både designet og tittelen på boksen.

Røde bjørnebær ser vi normalt bare når bjørnebærplanten er i blomstring og bærene ennå ikke er fullmodne. Dette kan derfor ses som et symbol på blomstrende kjærlighet – både i form av nyforelskelser og gammel kjærlighet som får en ny vår.

– Nordmenn elsker fruktige italienske rødviner, og More Rosso er et enkelt og vakkert navn som gir positive assosiasjoner til glede, lidenskap og kjærlighet. Og når du drikker More Rosso sammen med en du er glad i kan varme følelser fort oppstå – eller blusse opp, sier Camilla Wedding i Excellars.

Ordet ”more” kjenner vi dessuten fra engelsk, og også dette er en del av symbolikken i More Rossos navn og design. Vi vil ha vin med mer smak og mer fylde – og vi vil ha mer kjærlighet.

”Kjærlighetens tre”

henderBlikkfanget på den flotte boksen er et tre hvor bladene er byttet ut med små, skinnende røde hjerter. Dette er ikke hvilket som helst tre, da det representerer en variant av det mytiske og kraftfulle ”Livets tre”, som forekommer i en rekke ulike religioner. Her hjemme kjenner de fleste av oss til både treet i Edens hage fra Det gamle testamentet og det norrøne Yggdrasil. Men der ”Livets tre” vanligvis forbindes med evig liv, symboliserer det hjerteblomstrende treet som er avbildet på More Rosso evig kjærlighet.

– More Rosso passer til både ny og gammel kjærlighet, og både designet og navnet på vinen skal bygge oppunder den gode følelsen av glede og behag man får når man drikker denne bløte og smakfulle vinen – særlig når man drikker den sammen med noen man er glad i, sier Camilla Wedding i Excellars.

Vin fra Italias hage

More Rosso er laget i Puglia – hælen på støvellandet Italia og landets mest solrike region, som ligger ved Adriaterhavskysten og noen ganger kalles ”Italias hage”. Med sine lune solstråler og svale havbriser er området perfekt for vindyrking. Det har derfor alltid blitt laget mye vin i Puglia, men tidligere var det primært andre deler av Italia som fikk nyte best av vinene herfra. I dag er Puglia den raskest voksende vinregionen i Sør-Italia, og verdens etterspørsel etter viner herfra blir stadig større.

More Rosso består hovedsakelig av den søritalienske druen Negroamaro, som ofte anses som den mest interessante i Puglia. Negroamaro er en robust drue som tåler godt varmt og tørt klima, og den stortrives dermed under den varme solen i Puglia. Selv om ”amaro” betyr ”bitter” på italiensk, antar man at navnet på druen kommer fra to ulike ord som begge betyr ”sort” – det latinske ”negro” og det gammelgreske ”maru”. Navnet spiller på at druen er svært mørk i fargen, og dermed også gir mørke viner med preg av mørk bærfrukt som bjørnebær.

I tillegg til Negroamaro inneholder More Rosso også en liten andel Malvasia Nera, som er en svært aromatisk drue som runder av hoveddruen og gir vinen en lett sødme.

– More Rosso er en Bag-in-Box med høy kvalitet til prisen, og vinen gjenspeiler området den produseres i – den er varm og sødmefylt, med intense aromaer av modne bjørnebær og krydder. Mange nordmenn er glade i runde og smaksrike viner med myke tanniner og sødmefull fruktighet, og dette er en vin det er lett å bli glad i – så vel som en vin det er lett å bli glad i andre med, sier Camilla Wedding i Excellars.

More Rosso Negromaro MalvasiaEn vinner både med og uten mat

More Rosso har en dyp rubinrød farge, og dufter elegant av bjørnebær med toner av plommer, solbær, sjokolade, tørket frukt, urter og krydder som nellik og muskat, i tillegg til et hint av tobakk, kaffe og lakris. Vinen smaker av modne skogsbær, og er fyldig, saftig og intens, samtidig som den er myk, rund og balansert.

– More Rosso har mye frukt, fin friskhet og god fylde, og det gjør at den passer godt til mange ulike typer mat, forklarer Camilla Wedding.

Vinen er perfekt i julehøytiden som vi nå er på vei inn i, ettersom den er nydelig til norske juleklassikere som svineribbe og pinnekjøtt. I tillegg passer den godt til høst- og vintermat som kraftige og smakfulle retter med vilt, kalv, svin eller kylling, gjerne middelhavsinspirerte varianter med mye urter og krydder. More Rosso er selvsagt også glimrende følge til kraftige pastaretter og annen italiensk mat, og den er en vinner på ostekvelden, der den går spesielt godt til modne oster.

More Rosso klarer seg for øvrig også svært fint uten mat – for deg som lever på luft og kjærlighet. Og kanskje et glass vin i ny og ne.

More Rosso Negroamaro Malvasia 2012 er tilgjengelig på Bag-in-Box (3-liter) til 379,90 kroner i kategori 6 i Vinmonopolets basisutvalg.

Visste du at…

Hjertet har blitt brukt som symbol på kjærlighet helt siden antikken, men man vet ikke sikkert hvordan det oppstod – formen kan blant annet minne om et virkelig hjerte med to sidekamre, en kvinnerumpe eller formen som oppstår mellom to svanehalser under parringsleken

Bjørnebær tilhører rosefamilien og er en liten antioksidantbombe, men inneholder faktisk også mye fiber

Bjørnebærblader og -blomster virker febernedsettende og betennelsesdempende, og har derfor tradisjonelt vært brukt til å behandle blant annet eksem og munnsår

Enkelte steder har bjørnebær blitt ansett som hellig og brukt i gudedyrkelse.

Kilde: Pressemelding.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.