Rock er en viktig bestanddel i ølet til Ludwig Mack mikrobryggeri. Noe som de nå har dokumentert med unike kunstverk på de fem tankene- og motivene er selvfølgelig rock-legender fra rock-historien.

Det er portretter av Elvis Presley, Iggy Pop, Joachim «Jokke» Nielsen, Patti Smith og Ringo Starr fra Beatles,  som pryder de massive ståltankene, etter at kunstneren Martin Rasmussen fikk oppdraget med å bekrefte rockeimaget til Mack Mikrobryggeri .

Rock en del av profilen

Det var lederen av mikrobryggeri, brygger Esben Rørnes, som ville gi bryggerilokalet litt særpreg, og søkte via avisen iTromsø etter kunstnere for jobben.

– Som i de fleste produksjonslokaler, var det litt sterilt og upersonlig, forteller Rørnes til iTromsø.

Tankene hadde på et tidligere tidspunkt blitt døpt, for å passe inn i mikrobryggeriets profil.

– Rune Andreassen, Macks bryggerisjef, og jeg bruker jo mye tid i disse lokalene, så vi hadde lyst til å gi tankene litt personlighet. Rock er jo en del av profilen vår – vi skriver jo til og med ned hvilken musikk vi har lyttet til under bryggingen, ler Esben Rørnes.

– Iggy ser best ut!

Kunstneren fikk full kunstnerisk frihet, selv om persongalleriet som skulle illustreres allerede var valgt ut etter Rørnes og Andreassens dåpsseremoni.

Foto: Ronald Johansen / iTromsø
Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Jeg er fornøyd med resultatet. Hvis jeg må velge, er nok bildet av Iggy det jeg synes ser best ut av de fem, sier kunstneren Rasmussen.

– Vanligvis bruker jeg en hel uke på å male ett slikt motiv, forteller Martin Rasmussen. Han er bosatt i Trondheim men sammen med kjæresten var han på familiebesøk i førjulstida.

Vil utsmykke gjærekar

Marin Rasmussen er spent på hvordan portrettene vil holde seg over tid.

–Temperaturene på tankene vil vel svinge, avhengig om de er fylt med øl eller ikke. Dette var faktisk første gang jeg malte på stål, så vi får se om de ha behov for en overhaling etter en stund.

Rørnes håper i fremtiden å også få utsmykket de to åpne gjærekarane som står inne på mikrobryggeriet.

– Jeg håper å få muligheten til å gjøre flere jobber for bryggeriet, responderer Rasmussen.

 Kilde: iTromsø.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.