Etter en varm vår og en veldig solrik midsommer, så er har den tyske druehøsten begynt rekordtidlig i år.

De første druene ble allerede høstet til «Federweißer» for to dager siden i Bingen i Rheinland-Pfalz. I Rheinhessen vil druene bli plukket rundt 5-6 august. Tidligere enn noen sinne før. Den forrige rekorden stammer fra 2014 da høstingen begynte den 8. august.

Men det er ikke bare i Rheinhessen at høsten er tidlig. I Tysklands alle 13 vinregioner, fra Saale-Unstrut til Baden, ser vinbøndene at druene modner tidligere enn noen sinne før.

Årets vekstsesong startet med en varm vår og veldig tidlig knopping. April måned var den varmeste i Tyskland noen sinne. Og høye temperaturer og mange soltimer i løpet av sommeren, akselererte modningen kraftig. Så kraftig at visse regioner ligger tre uker foran gjennomsnittet.

Fortsatt har ikke den lange tørken påvirket eldre vinstokker. Røttene fra disse vinstokken kan gå ned til 16- 17 meter og når grunnvannet. Verre er det for nye vinstokker, som nå er i sterkt behov for kunstig vanning.

I følge vinbøndene, ser høsten 2018 veldig lovende ut. Druene har modnet bra og kvalitet og kvantitet er veldig bra. En del vinregioner håper på lett sommerregn og deretter en tørr høstetid. Så er det bare og vente og se, hvordan 2018 årgangen blir.

Kilde: The Telegraph. SWT, DWI.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.