Selv om Norge er blant de land i verden som drikker mest vin fra Bag in Box, så er det ikke all vinen som er like morsom.

Og det på tross av at flere vinprodusenter rundt omkring i verden selger mer anstendig vin til Norge enn hva de gjør til for eksempel Frankrike. De vinene jeg har smakt i forbindelse med denne testen, holder mildt sagt en veldig varierende kvalitet.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 469,90 Poeng: 86/100

Drua er hundre prosent Barbera . Fin, dyp røde farge. God duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En virkelig bra allround vin. Et virkelig godt kjøp.

Franco Francesco Dolcetto. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 419,90 Poeng : 82/100

Drua er hundre present Dolcetto. Mørkerød farge, duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk og lever greit opp til duften. Bra ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Bra kjøp.

Red Rock Zin Zinfandel. USA, California. Pris kr. 379,90 Poeng 79/100

Drua er som navnet sier, hundre present Zinfandel. Bra rød farge. Duft av  kirsebær og hint av vanilje. Smaken er rund, følger duften. Mangler litt syre i forhold til sødme. Litt søtlig ettersmak. Vin til terrassen.

Amigo Appasanto. Spania. Pris kr. 299,90 Poeng 70/100

Drua er Mencia.Klar rød farge. Duft av røde bær. Smaken er bløt, liten fylde. Noe sødme i ettersmaken. Selv om prisen er veldig lav, så styr unna. Vann er godt det også.

Hvitvin.

Zaccagnini Yamada Pecorino 2017, Italia, Abruzzo, Colline Pescaresi. Pris kr. 439,90 Poeng 86/100

Drua er Pecorino. Gulgrønn farge. Ung fruktig duft med sitrus og hint av blomster og vinbergfersken. Smaken er fyldig og fruktig med en lett sødme. Fin syre, en god ettersmak. Passer til alt godt fra havet, salat og lyst kjøtt. Ikke minst passer den bra sammen med sommerkvelder og lange samtaler. Meget bra kjøp.

Schmetterling Riesling 2017. Tyskland, Nahe. Pris kr. 319,90 Poeng 70/100

Druen er riesling. Gulgrønn farge. Litt duft av sitrus og eple. Svak duft. Smaken er frisk, litt tynn. Ikke særlig bra balansert. Styr unna.

Bihn Liebfraumilch 2017. Tyskland, Rheinhessen. Pris 299,90 Poeng. 66/100

Laget på Silvaner og Riesling. Gulgrønn på farge. Duft av syntetisk sitrus. Smaken er utvannet og minner meg om hvorfor Liebfraumilch var et skjellsord en gang i tiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.