Raumland Cuvée Marie-Luise Brut 2013, en fantastisk sekt.

0

Sekthaus Raumland i Rheinhessen produserer noen av verdens beste musserende vin.

Og det er ikke bare jeg som mener det for jeg kan ikke huske hvor mange år på rad, hans sekt har blitt kåret som Tysklands beste. Og personlig mener jeg  det er vel fortjent.

-Sekt er vår lidenskap, fortalte Volker Raumland for noen år siden til Godt Drikke. Noe man forstår når man smaker vinen hans. Sekthaus Raumland  ble grunnlagt 1990 og har siden det jobbet steinhardt i vingården, først og fremst la han om til økologisk drift. Senere til biodynamisk produksjon. De dyrket små kvanta druer, Riesling, Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Blanc. Druer som alltid ble plukket  for hand. Volker Raumland og hans hustru har alltid vært konsekvent og bruker kun  de beste druene. De har en skånsom behandling i kjelleren og bruker alltid en langsom og lang gjæring. Med andre ord, Volker Raumland har gjort alt riktig fra dag ett og aldri hoppet over gjerdet der det er lavest. Det er kanskje derfor de ble innkjøpt av Elyséepalasset?

Raumland Cuvée Marie-Luise Brut 2013. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100

Drua er Pinot Noir. Lys gyllen på fargen. Fine små bobler. Gule epler, situs, brødbakst. En god fruktig fylde. Samme epler og sitrus som i duften. Perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Best til nytelse alene. En ekte løp og kjøp vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.