Familien Mastroberardino har laget vin i mer enn 17 generasjoner i Provincia di Avellino, i Campania-regionen i Italia.

Dagens vingård ble grunnlagt 1878 og er på cirka 60 hektar. De er viden kjent for sine  Taurasi DOCG viner samt deres enorme jobb for å identifisere og bevare gamle druesorter som Greco og Fiano. Det er kanskje ikke så merkelig at arbeidet til familien Mastroberardino, spesielt Antonio Mastroberardino, med stor respekt og kjærlighet kalles «drue arkeologene.»

Det er også familien Mastroberardino ligger bak Villa dei Misteri-prosjektet i Pompeii. Et prosjekt som gjenskaper vinene fra den gamle romerske byen ved å beplante vingårder som ble ødelagt av utbruddet av Vesuves i 79 e.Kr. De bruke de samme gamle druesortene som de brukte den gangen samt dyrkning og produksjonsmetodene.

Radici Taurasi Riserva 2011. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 329,90 Poeng 94/100

Druen er Aglianico. Kanskje den druen med den lengste forbrukerhistorien i verden. Det var vist nok de gamle greske kolonistene som hadde med seg drua til Campania lenge før Roma ble Roma.

Fargen er mørkerød med et lite brunskjær. En fantastisk duft som man bare elsker med mørke bær, plomme og en anelse sjokolade. Konsentrert, frisk med en utrolig god fylde. En perfekt munnfølelse og en perfekt balanse. Meget bra tannin. Jo, det ble mye perfeksjon men jeg har ikke andre ord til å beskrive denne vinen. En lang ettersmak. Dette er den optimale vinen til lam. En ekte løp og kjøp vin

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.