Det finnes bra portugisisk musserende vin. Men det er ikke så mye av den på polet.

Den portugisiske varianten av bobler, kalles Espumante. I motsetning til nabolandet Spania og deres Cava som kun produseres i nord, lager man Espumante stort sett over hele Portugal. Men for å smake de gode kvalitetsboblene som er laget på champagnemetoden, så gå etter viner som er merket med  med VEQPRD (Vinho Espumante de Qualidade Produzido em Região Determinada) sertifisering. De er laget på champagnemetoden og kommer fra Douro, Ribatejo, Minho, Alentejo eller Estremadura og mange er virkelig verd pengene og ikke minst, verd å nytes.

Vértice Cuvée. Portugal, Douro. Pris kr. 227,60 Poeng 89/100

Veldig lys på fargen. Dufter av sitrus, grønne epler og gjærbaskt. Fine små bobler. En frisk og fyldig smak med en bra syre som balanseres av litt sødme. Frisk og god ettersmak. Passer aller best til aperitiff. Meget bra kjøp.

Luis Pato Maria Gomes Bruto 2014. Portugal, Beiras. Pris kr. 164,90 Poeng 87/100

Fin strågul farge. Bra bobler. Meget bra duft av epler, fersken og noe blomst. Smaken er frisk med en god fylde. Lever riktig bra opp til duften. Godt balansert. En tørr, fruktig ettersmak. Lekker. Passer fint til kos og fingermat. Her er det mye vin for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.