Av og til får jeg spørsmål om poengskalaene jeg bruker til å bedømme vin.

For det meste bruker jeg den såkalte Parker skalaen. Her betyr pris absolutt ingen ting, men vinen bedømmes ut fra dens enkelte kvaliteter.

96-100 –En klassiker.
90-95 – En fantastisk vin. En kompleks vin med karakter.
80-89 – En god vin, ligger over gjennomsnittet.
70-79 – En helt ordinær vin som hverken er spesielt god eller dårlig. Som regel er den litt under gjennomsnittet og som regel er den kjedelig.
60-69 – En vin langt under gjennomsnittet. Unngå.
50-59 – En dårlig vin. Hell den ut.

Terningkast.

Når jeg bruker terninger, så er begrunnelsen også basert på prisen. Derfor kan en vin med lav poengsum, men som er veldig billig, få et bra terningkast.

Terningkast 1 – Vinen er rett og slett dårlig. Hell den ut!
Terningkast 2 – Styr unna! Be alle andre gjøre det samme.
Terningkast 3 – Om det er mulig, kjøp noe annet!
Terningkast 4 – God vin hvor noe trekker totalinntrykket ned.
Terningkast 5 – Kjøp anbefales for vinens kvalitet og smak
Terningkast 6 – Vår foretrukne vin i sin kategori!

Smaker jeg aldri dårlig vin?

Neste spørsmål som kommer, er om jeg ikke smaker dårlig vin. Jo, jeg smaker masser av dårlig vin. Jeg bedømmer den og har den i min notatbok sammen med alle andre viner jeg smaker. Men, det er alltid et men, hvorfor skal jeg skrive om de dårlige vinene når jeg kan skrive om de vinene som jeg gjerne drikker selv? Derfor er det veldig sjelden jeg skriver om vin som ligger langt under 80 poeng eller under terningkast 4. Hvordan er det nå det heter… Livet er for kort til dårlig vin…

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.