Det er ikke lenge til påske og Godt Drikke har smakt seg igjennom en rekke hvite pappviner til påskesolen. Mye trist men også en del spennende.

Så her kommer de beste hvite påskevinene i bag in box. Uansett om påsken skal tilbringes på en balkong i byen, i solveggen på fjellet eller i campingvogna.

Leitz Riesling Trocken 2015. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 399,90

Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og sniffe. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Pasqua SanZeno Organic Chardonnay 2016. Italia, Veneto. Pris kr. 399,90

Lys strågul farge. Pærer og epler med et lite hint av sitrus på duften. Smaken inneholder de samme pærene som i duften og med det samme lille hintet av sitrus. En riktig bra balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Vinen til kos. Meget bra kjøp.

Tariquet Chardonnay 2015 Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr. 414,50

Lys strågul på fargen. En frisk og deilig duft med sitrus og epler. Hint av urter. Smaken er frisk men samtidig behagelig rund. Her finner man både modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak som sitter godt. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Signature Series P.J. Valckenberg Riesling Trocken 2016 Tyskland, Rheinhessen Pris kr. 419,90

Lys gul med et fint grønt skjær. God duft av epler, sitrus og blomster. Med andre ord, duft av sommer og sol. Fin fruktig smak som følger duften med sine epler, sitrus og drøm om sol. Bra balansert og med en god ettersmak. Kan brukes til både fisk og til kos sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

Meinklang Grüner Veltliner 2015 Østerrike, Burgenland Pris kr. 429,90

En gang skrev jeg at vinbonden Werner Michlits fra Meinklang egentlig var trollmann. Iallfall så var vinene hans noe helt utenom det vanlige. Og Meinklang Grüner Veltliner 2015 er ikke noe unntak. Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig fruktig. Men allikevel med fylde og med samme epler og sitrus som i duften. Riktig bra syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fiske, men best til kos. Meget bra kjøp.

Weingut Stefan Winter Riesling Trocken Signature 2016 Tyskland, Rheinhessen Pris kr. 405,10

Lys gul med et grønt skjær på farge. Riktig bra duft av epler, sitrus og blomstereng. Man kan nesten ikke kreve mer av en duft. Smaken følger duften med sine epler og sitrus. En godt balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Selv om man kan bruke vinen til skalldyr, er den best til kos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.