Det landet som selger mest på vin på bag in box pr innbygger, er USA. Nummer to på lista er Frankrike med 64% av salget. Fordelt på bag in box med 3 liter og 10 liter. I Norge lå salget på bag in bag i forhold til annen emballasje før covid pandemien, på 55%. Nå er den på 58,6 % og dermed havner Norge på en tredjeplass.

Her er to bag in box som jeg ble riktig glad i.

Faustino Garnacha. Spania. Navarra. Pris kr. 359,90 (2,25 l) Poeng 86/100

Drua er Garnacha. Klar rubinrød farge. God duft av rød frukt, bringebær og små hint av urter. Rund og god med riktig bra fruktighet og fylde. Lever opp til duften med sin frukt. Bra balanse. God ettersmak. For meg er dette en nostalgisk opplevelse fra den tiden man drakk Garnacha fra Navarra. Herlig. Passer riktig bra til pizza og til kos.

Ogier Artesis Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 469,90 Poeng 85/200

Druene er Syrah 35%, Grenache 55%, Mourvèdre 10%. Fin mørkerød farge med et blått skjær. Duft av mørke bær med hint av krydder. Rund og blid på smak. Bra fruktighet og veldig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Fin og varm ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med høstens sau og lam. Personlig ble jeg riktig glad i bag in boxen da den har litt mer fruktighet enn på flaske.  Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.