Ukens vin kommer fra den 120 hektar store Villa Trasqua ligger nord for Siena i Castellina i Chianti.  Første gangen man hører om Trasqua er 4 oktober 1001 da grevinnen Ava ga markene til benediktinermunkene i klostret i Isola.

Men det var 1965 av vingården ble beplantet. I 2001 ble gården kjøpt av Hans Hulsbergen, en hollender med en lidenskap for vin. De tre barna han ble født i Sveits hvor en av sønnene han jobber som vinprodusent. Villa Trasqua administreres av den eldste sønnen, Alan Hulsbergen og kjellermester  Andrea Contarino samt sveitsiske ønologen Andreas Stössel med en fartstid i Toscana på over 20 år. Han drev eiendommen Valtellina i Radda-in-Chianti før han flyttet til Villa Trasqua. I dag drives Villa Trasqua økologisk.

Villa Trasqua Chianti Classico 2016. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 209,90  Poeng 88/100

Vinen er laget på Cabernet Sauvignon 10%, Sangiovese 80%, Merlot 10%. Klar mørkerød farge. Bra duft av røde bær, kirsebær og små hint av krydder. Smaken er tørr med en meget bra frukt og fylde. Godt balansert syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. En vin jeg smakte sammen med risotto med sopp. Glimrende kombo. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.