Helt siden 1634 har familien Sparr dyrket vin i Alsace. Og siden den første Charles Sparr, har de sakte men sikkert utvidet vinmarkene sine.

Men det var med Pierre Sparr I ( 1900 – 1976) som utviklet velstanden i bedriften i kjølevannet av to verdenskrig, med blant annet utvikling av deres viner fra noen av Alsaces beste vinmarker samt at han fikk i gang en betydelig eksport. Riktig fart på eksporten, var det Charles Sparr II (1934 – 2007) som fikk, med eksport av vin til Nord-Amerika, Nord Europa og Asia. I dag er det Pierre Sparr II og hans sønn Charles Sparr III som drifter gården. Mens Pierre selger vin over hele verden, er det Charles som fungerer som kjellermester. Han har fått et solid ry som en av de beste unge vinmakerne i Alsace og med ny teknikk, gamle tradisjoner og historie er hans mål å skape noe av de beste som Alsace kan tilby av vin. Og tradisjon og historie har han nok av, som den 12 generasjonen vinmaker på Charles Sparr.

Charles Sparr Alsace Grand Cru Riesling Brand 2013. Frankrike, Alsace. Pris kr. 269,90 Poeng:   90/100

Vinen er laget på 100 prosent riesling. Lys gyllen farge med et lite grønt skjær. Riktig bra duft av sitrus, litt epler og fersken samt en anelse blomst. En fin fyldig smak med frisk frukt. Lever fint opp til duften. Meget bra balansert syre og sødme. Elegant, tørr ettersmak. En vin som passer glimrende til både lyst kjøtt og skalldyr. En vin som vil utvikle seg de neste 12-13 årene. En ekte løp og kjøp vin.

Charles Sparr Tradition Riesling 2016 Frankrike, Alsace. Pris kr 179,90 Poeng:  88/100

Lys grønngul farge. Bra duft av sitrus, grønne epler og fine hint av blomster og det lille udefinerbare. Smaken har en fin fylde, lever bra opp til duften. Bra balansert sødme og syre. God ettersmak. Passer sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Charles Sparr Crémant d’Alsace Brut Frankrike, Alsace . Pris kr 195,- Poeng 84/100

Druene er Pinot Gris 20%, Pinot Blanc 60%, Chardonnay 20%. Gyllen med et grønt skjær på fargen. Dufter av epler og noe brødbakst. Bra fylde på smak som følger duften. Fine bobler med et hvitt skum. En frisk, tørr ettersmak. En vin som fungerer best som aperitiff.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.