Arianna Occhipinti har på mange måter blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna Occhipinti interesse for vin ble vekket i ung alder, da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti på vingården COS. Med to tomme hender og onkel Gusto som “gudfar” for prosjektet, ervervet hun seg en hektar vinmark da hun var 21 år. I dag har hun 34 hektar. Alt skapt av henne selv. Vinproduksjonen hennes er klassisk naturvin; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte. Og man kan ikke la være å elske dem.

Occhipinti Siccagno Nero d’Avola 2018. Italia, Sicilia. Pris kr. 379,90 Poeng 91/100

Drua er Nero d’Avola. Fargen er rubinrød. God duft av røde bær, kirsebær og en anelse krydder. Smaken er fyldig med fin frukt og en god munnfølelse. Perfekt syre, bra tannin. En lang og god ettersmak. En vin til nytelse og glimrende sammen med lam. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.