Nytt i mars.

images-1Første mars, er det rene vårslipp på blomstereng i Vinmonopolet. Mange spennende nyheter og noen gamle kjenninger kommer i basisutvalget og bestillingsutvalget.

Fra basisutvalget, så gleder jeg meg til smake

Ch. La Grolet 2010 fra Bordeaux, Den har tidligere vært på polet og jeg mener å huske den som en veldig rimelig og bra bordeauxvin.

Men, jeg gleder meg også til å smake Reine Pedauque Bourgogne Pinot Noir 2011 fra Burgund og det samme med Chanson Alexis Bourgogne Pinot Noir 2011 også den fra Burgund

Av hvite viner, så vil jeg smake : Te Mata Woodthorpe Sauvignon Blanc 2010 fra New Zealand Hawke’s Bay

Det kommer også en del øl som jeg gleder meg til Blant annet ; St. Peters Cream Stout Øl England og en svenske, UnknownSlottskällans Kloster 2012.

I bestillingsutvalget er det også en del som ser spennende ut. Med min svakhet for tyske Rheingauviner, er det rene bursdagen og få smake igjen Künstler Kirchenstück Riesling Auslese Trocken 2002 og Künstler Domdechaney Riesling Spätlese Trocken 1996. Også Kesselstatt Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese 1999 fra Mosel tror jeg kan være spennende.

Det kommer også en rekke spennende røde viner fra Burgund, men de vil jeg spare til en annen gang. Jeg mener, viner til over fem og sju hundre kroner, er noe som ligger uten for min og de fleste andres kasse om man skal bruke de som hverdagsvin. (ironi)

På øl-siden derimot, er det veldig mye spennende. Fra Nøgne Ø kommer Nøgne Ø Sour Brown Overgjæret  og Nøgne Ø Imperial Stout Barrel Aged ,Overgjæret. Også fra Italia kommer det en som jeg vil teste, Borgo Dogfish Head My Antonia og fra Belgia, St Feuillien Cuvée de Pâques.

Så følg med i dagene som kommer, da kommer det både vin- og ølanmeldelser samt forslag til spise sammen med de forskjellige drikkene.Unknown

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.