Nyheter på Vinmonopolet i mars.

Vinmonopolets basis og testslipp i mars, er ikke det meste spennende. Totalt slipper de 84 nye produkter i basis og testutvalget. Av disse er det 32 rødvin, 28 hvitvin og noe øl

Ved nyttår delte Vinmonopolet listene sine opp i fagtemaer. Denne gangen er fagtemaene Chenin Blanc og Nord-Piemonte. Fra førstnevnte kategori så gleder det meg at det kommer Chenin Blanc fra Loire i Frankrike, fra Stellenbosch i Sør-Afrika og fra California i USA. Hvor populære disse vinene kommer til og bli, skal jeg ikke gjøre meg klok på. Men flere av vinen er partivare og kommer ikke i så store opplag. Om jeg skulle velge en blant vinene på Chenin Blanc, måtte det bli Domaine aux Moines Savennières Roche aux Moines 2014, fra Loire. Det tyske vinmagasinet Falstaff gir vinen 90 poeng,  mens Gault & Millau opprerer med 18/20. Foruten om det, er Tessa Laroche en utrolig dyktig vinprodusent.

Fra Piemonte, vil jeg nok velge meg Rovellotti Ghemme Riserva Costa del Salmino 2008. New York Times roser vinen opp i skyene og flere anmeldere gir den mellom 87 og 89 poeng.

Det finnes noen enkelte andre godbiter som vekker min nysgjerrighet i dette slippet. For eksempel Crémant de Savoie. Jeg har ikke så stor erfaring på musserende vin derfra og det skulle være spennende å prøve. En annen musserende, er Bouillot Crémant de Bourgogne Perle de Vigne Grand Réserve. Tror den kan være bra. Iallfall har den en bra pris til i underkant av 160,- kroner.

Av rødviner er A.A. Badenhorst The Curator 2015 aldri feil. Badenhorst fra Sør-Afrika produserer noen fremragende viner og dette er så absolutt en jeg skal smake med det første. Vinen finner man i testutvalget. Italiensk vin sier man så absolutt ikke nei takk til. Heller ikke Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2013.

Om jeg skal velge meg en Bag in Box til påsken og sola, så må det være en hvit fra Rheinhessen. Weingut Stefan Winter Riesling Trocken Signature 2016. Dels for at Weingut Winter står for kvalitet på tørre rieslingviner og dels for at Stefan Winter er en glimrende vinprodusent.

Øl

Den nye trenden for ølnerder, er de såkalte Juice ølene. Eller Vermont Style-IPA/ New England IPA. Også kalt NEIPA. Jeg har ikke så mye forstand på stilen eller ølet, men kan konstatere at Lervig Aktiebryggeri kommer med Lervig Perler For Svin Juicy IPA. Skal så absolutt smakes. For de av som liker surøl, kommer Brekeriet Blondette fra det glimrende svenske bryggeriet Brekeriet. Men, et aldri så lite hjertesukk, prisen for 75 cl flaske er 140 kroner. Kunne de ikke solgt den på 33 cl så prisen ble litt mer lommebokvennelig?

Fra Bodø og Bådin kommer Bådin Hopen IPA. Her vil jeg bare konstatere at Bådin produserer bedre og bedre øl, så løp og kjøp.

Godt Drikke omtaler nyheter i BU søndag. I mellomtiden kan du finne begge listene her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.