Nyheter i Vinmonopolets vareutvalg

Foto: 123rf

Så er den nye året i gang på Vinmonopolet. Den 9. januar kommer de med ”Nyheter i Vinmonopolets vareutvalg”.

Og det er noe spennende og en del riktig kjedelig. Siden det er 2 januar, og på toppen av det hele fredag, så la oss se på det som gleder… og irriterer en smule.

Hvitvin

laxas-albarino-20102-72x300Det gleder meg stort at endelig har den spanske Laxas Albariño 2013 kommet inn som en kategori 6 vin. En vin som jeg mener er blant de absolutt beste i sin klasse. Men, det irriterer at det fortsatt er i testutvalget.

Også La Motte Chablis 1er Cru Beauroy 2012 fra Burgund er en vin som gleder. Virkelig prisverd. Trier Scharzhofberger Riesling Kabinett 2013 er blant topp hundre av de beste rieslingene i Tyskland. Også noe å gledes over. Akkurat som at Meinklang Grüner Veltliner 2013 kommer på bag in box.

Rødvin

Av rødvin, så er amerikaneren Ridge Lytton Springs 2012 en vin som tiltataler meg. Akkurat som Bouchard Monthélie 1er Cru Clos les Champs Fulliot 2012 fra Burgund gjør det.

Øl

Glutenfritt øl er ikke det mest vanlige her hjemme. Noe Mikkeller I Wish Gluten Free IPA gjør noe med. Også gamle Erik er på plass, representert av Austmann Gamle Eirik. Og det gleder meg at Ægir Skjeggjøld India Red Ale kom med i partiutvalget,

Hele lista finner du her.

Vin fra Bestillingsutvalget, kommer i morgen.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.