Kurere fyllesjuke.

Copyright: / 123RF Stock Photo

Første nyttårsdag er dagen for den store fyllesjuken. Den er ikke nødvendigvis så mye kraftigere enn en normal søndagsfyllesjuke… men det er utrolig mange flere som lider av den.

Egentlig er det ikke så mye man kan gjøre med fyllesjuke, men noen små knep som kan dempe og forkorte den, finnes jo.

Veisalgia

Det eneste medisinske uttrykket som stammer fra Norge, er fyllesjuke. Eller veisalgia på fint. Veis eller Kveis er det norske bidraget og betyr orm mens algia stammer fra gresk og betyr smerte. Og siden legevitenskapen visstnok skal være logisk, må man gå ut fra at fyllesjuke var og er temmelig alminnelige i akkurat Norge. Eller at vi har en ondskapsfull orm i hode.

Howstuffworks.

Men, før vi kommer frem til den sjukdomsnedsettende delen, må vi innom en internettside som heter noe så fint som Howstuffworks. En side som ble startet av kar som heter Marshall Brain og har som oppgave og forklare vanskelige saker på en enkel måte. Og for å dempe symptomene etter denne forferdelig ormen som lirker seg rundt hjernebarken mens Marin Luther dunker angsten i bakhodet på den syke, må vi til noe så enkelt som mat og væske. Jeg mener da ikke en tre retters nyttårsmeny med champagne i store mengder. Nei, det skal være enkelt. Nemlig, egg, bananer, vann og juice. Og det er her Howstuffworks kommer inn og forklarer på en så enkel og vakker måte at selv jeg forsto hva det hele gikk ut på.Og det er der jeg har kuren fra,

smoothieEgg, bananer og vann og sånt.

Altså, for å begynne med egga. Egg er ikke bare potensfremmende, det inneholder også energi. Og ikke bare det, egg har også enorme mengder med cysteine. Et stoff som bryter ned giften du tilførte kroppen under gårdagens øvelser og som skaper fyllesjuke. Med andre ord, masser av egg.

Så over til bananene. Dette fallossymbolet som tilfører kroppen mengder med de berømte elektrolyttene. Og som om ikke det var nok, banan tilfører også kroppen rikelig med kalium, noe alkoholen tappet kroppen grundig for. Så masser av bananer.

Vann. Vann er viktig. Og om du ikke drakk nok vann dagen før, så sliter du med dehydrering nå. Så masser av vann. Og så, til slutt, juice. Juice inneholder fruktose som gir kroppen energi. Men, den fantastiske fordelen med juice, er at den øker farten på kroppens nedbrytning av giftstoffer. Også er den så genial at det erstatter mineraler og vitaminer som blir skylt ut av systemet når kroppen sliter med rengjøringa av alkoholen.

Så med andre ord, dette er dagen da frokosten bør være en gedigen omelett, smoothies, vann og en helvetes stor bananmilkshake. Men, det eneste som egentlig hjelper er å drikke mindre alkohol.

Brunost.

Husk, fyllesjuke er sjølforskyldt og det er ikke det minste synd på deg.  Sjøl skal jeg ha ei brødskive med brunost, en stor kopp kaffe og så gå en tur med bikkja. Nå er man rimelig lei av juleøl, julevin , julemat, nyttårsmenyer og champagne. Endelig tilbake til virkeligheten og januar. God Nytt år alle sammen.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.