To nye årganger fra Weingut Fritz Haag.

0

Weingut Fritz Haag holder til i Brauneberg i Mosel i Tyskland. Det er noe de har gjort helt siden år 1605 og eiendommen har vært i familiens eie helt siden den gang.

Weingut Fritz Haag har alltid vært kjent for sin førsteklasses vin, men i moderne tid kan man takke Wilhelm Haag. Han overtok driften i 1957 da hans far Fritz ble alvorlig sjuk.  Wilhelm sin enkle plan var å lage en årgang, mens farne ble frisk og han kunne reise tilbake til sine studier i Østerrike. Men sånn gikk det ikke. På en måte var det kanskje synd Wilhelm Haag, men hadde han ikke fortsatt å jobbe på gården hadde vi aldri fått de fantastiske vinene. Så fantastiske at han ble kåret som Tysklands beste vinbonde i 1994 av  vinmagasinet Gault Millau

I 2005 pensjonerte Wilhelm seg og hans yngste sønn Oliver Haag overtok driften. Oliver er utdannet ønolog ved vinuniversitetet i Geisenheim College, samtidig var han lærling hos Dönnhoff og Karthäuserhof. I dag driver Oliver vingården sammen med kona Jessica og i 2008 gikk de i farens forspor og ble kåret som Tysklands beste vingård både i Gault Millau og Wein-Gourmet magazine. Så det er kanskje ikke så rart at jeg elsker å komme tilbake til vinene fra Fritz Haag.

Weingut Fritz Haag har i dag 16,5 hektar med Riesling-vinstokker rundt Brauneberg samt 6,5 hektar i Brauneberger Juffer og 3 hektar i Brauneberger Juffer-Sonnenuhr. Blant noen av de beste vinmarkene i Mosel.

Fritz Haag Riesling Trocken 2020. Tyskland, Mosel. Pris kr. 204,90 Poeng 87/100

Gulgrønn på fargen. God duft av grønne epler, melon og hint av sitrus. Frisk og fruktig på smake med en fin fylde. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer til salat og asparges med Hollandaisesaus.  Meget bra kjøp.

Fritz Haag Riesling 2019. Tyskland, Mosel. Pris kr. 199,90. Poeng 89/100

Gulgrønn farge. En fin duft av, sitrus, epler og vinbergfersken. En lett, frisk og fruktig smak samt en fin, elegant sødme. God fylde. En veldig bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Dette er vinen for skalldyr og masser av kos. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.