Amerikaneren Justin Tyler Willett etablerte Tyler Winery i 2005.

Siden har det gått slag i slag. Han er en del av “In Pursuit of Balance” bevegelsen som er møkk lei av de overmodne og alkoholtunge vinene fra California.  Han fokuserer på vinmarker beliggende rundt Santa Rita Hills og Santa Maria Valley i Santa Barbara County. Innenfor disse to appellasjonene finner man et varierende terreng med daler og sletter. Og ikke minst så gir det et kjølig klima fra Stillehavet. Med andre ord, så legger forholdene til rette for elegante viner av Chardonnay og Pinot Noir. I samarbeid med Blake Silix og Ryan Stirm produserer han cirka 50.000 flasker i året.

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2020. USA, California, Santa Barbara.  Pris kr. 319,90 Poeng 90/100

Ny årgang. Drua er Pinot Noir. En klar, rød farge. Fin duft av røde bær, urter og litt fat. Frisk, fruktig med riktig god fylde på smak. Bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lam og lyst kjøtt. En riktig elegant Pinot Noir. Meget bra kjøp!

Tyler Santa Barbara County Chardonnay 2020. USA, California, Santa Barbara. Pris kr. 284,90 Poeng: 89/100.

Ny årgang. Drua er Chardonnay, strågul farge med et lite grønt skjær. Duft av modne epler, sitrus og bitte litt fat. Smaken er frisk og fruktig med en god fylde. Samme  epler og sitrus som i duften. Balansert syre og sødme. En god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt og fisk. Glimrende til kos med gode venner. Meget godt kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.