Ny forskning viser at øl er sunt.

1

Øl er proppfullt av vitaminer, masse fiber, lite sukker og ikke minst bra for håret ditt.

 

  • Øl blir hyllet for sin helsemessige fordeler og sitt høye vitaminnivå.
  • Forskning tyder på at øl kan bidra med å forhindre Alzheimers
  • Humle har ‘afrodisiakum-lignende kvaliteter’ og kan balansere hormonene.
  • Øl inneholder mineraler som fosfor, jod, magnesium og kalium.

Det dukker opp flere og flere advarsler mot brus og juice på grunn av sitt høye sukkerinnhold og noen livstileksperter foreslår vi skal kun holde oss til melk og vann. Men, det finnes alternativ til de usunne drikkene og som har et virkelig lavt sukkerinnhold og som i økende grad blir hyllet for sine helsemessige fordeler. Nemlig øl.

Forskning tyder på at øl kan bidra til å beskytte mot Alzheimers, hjelpe på vekttap og til og med balansere hormoner. Og nå er det flere og flere helsebevisste europeiske menn og kvinner som dras mot dette sunne produktet.

Til og med Hollywood kjendisene dras til øl. Skuespiller Mila Kunis forteller at hennes favorittdrikke er Blue Moon øl, mens supermodellen Elle Macpherson avslørte nylig at hun vasker håret med det. Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow har sagt hun ikke kan få nok av Guinness.

Men, er øl så sunt?

‘Hvis du analysert øl ville du bli overrasket over hvor mange næringsstoffer det inneholder, sier dr. Stephan Domenig, medisinsk direktør i The Original FX Mayr Health Centre i Østerrike til Dailymail. ‘Øl inneholder alle de essensielle – og mange av de ikke-essensielle aminosyrene

Men, det er ikke bare disse byggestenene øl inneholder. Det er også bra med mineraler, inkludert fosfor, jod, magnesium og kalium og ikke minst kalsium. En studie fra 2009 ved Tufts University i USA, viser at øl er veldig bra mot benskjørhet.

I gamledager anbefalte man gravide kvinner å drikke Guinness på grunn av det høye innholdet av B-vitaminer. Nå vil ikke jeg anbefale gravide kvinner å drikke øl i det heletatt på grunn av alkoholen som man for alt i verden ikke kan si er sundt for fostret, men, for oss andre er det kanskje en ide å drikke Guinness på grunn av vitaminene.

Ufiltrert øl er best.

Ufiltrert øl er best om man ser på det ut fra helsemessige grunner. Pasteurisering og filtrering fjerne en del vitaminer og andre viktige næringsstoffer, ifølge Georgina Young, bryggerimester på Fuller bryggerier.

Diabetes

På tross av det høye vitamininneholdet, så er øl temmelig sukkerfattig. Mens de sukkerholdige drikkene som brus og juice har vært tett knyttet mot diabetes og fedme, så mener ernæringsfysiolog Dr Kathryn O’Sullivan at øl ikke fremkaller disse sykdommene. Noe som hennes forskning viste sist år. Faktisk, kan moderat ølforbruk minske risikoen for diabetes. En studie på mer enn 38.000 menn i USA i 2010 viser at menn som sjelden drakk øl men økte sitt forbruk til ett eller to glass om dagen, minsket risikoen for type 2 diabetes med hele 25 prosent.

Alzheimer

At man kan få hjernetåke av øl, er vel en kjent sak. Men, mindre kjent er det at øl kan forebygge Alzheimer. Sykdommen har vært knyttet til høye nivåer av aluminium, men silisium i øl kan oppveie skaden. En studie fra 2008, publisert i tidsskriftet Food and Chemical Toxicology, fant at silisium var i stand til å redusere aluminium opptak i fordøyelseskanalen og bremse akkumulering av metall i kroppen og hjernevev. Men ikke overdriv, en studie bed University College London advarer menn som drikker mer enn to øl og hvetehalvlitere om dagen kan få varig hukommelsestap. Kanskje i så dumt i blant, men men

Ølmagen.

Alle har vi hørt om ølmage, men, en studie av nesten 2000 vanlige øl drikkere ved University of London kom frem til at moderat inntak, viser at vektøkningen må komme fra noe annet enn øldrikkingen.

-Drikke øl øker produksjonen av galle, noe som hjelper oss til å fordøye fet mat, sier Dr Domenig. Øl er en rik kilde til fiber – to glass øl gir mellom ti og 30 prosent av vårt daglige behov. Fiber er kjent for å holde oss mett og avverge sult.

Øl er sunt. Så da så.

Kilde : Daily Mail

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.