Norsk inspirasjon

0

Inspira er en vinserie som er inspirert av den norske vinimportøren Publico Wines, og er produsert og blandet i tett samarbeid med vinbøndene og vinmakere.

Det finnes mye druer av høy kvalitet og vin ute i verden som aldri får den oppmerksomheten som den fortjener da den gjerne blir blandet sammen med viner av annen kvalitet. Med vinene i Inspira er det en idé om hvilke druer som kan gjære naturlig, behandles minst mulig i vinkjelleren ved å unngå bruk av unødige tilsetningsstoffer, og å tappe vinen uten sukker og med så lav svovel som forsvarlig mulig.

Inspira Sicilia Nero d’Avola 2020 Italia, Sicilia. Pris kr. 149,90 Poeng 84/100 Importør: Publico Wines AS

Nero d’Avola. Mørkerød farge med et blått skjær. Bra duft av moreller, urter og et lite hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. Bra frukt og godt balansert syre og sødme. Bra tannin.  God ettersmak. Passer bra sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Vinen fås også i Bag in box, men da i en 2021 årgang. Personlig foretrekker jeg vinen på flaske da bib ofte blir svovlet litt mer pga holdbarhet og forpakning. Men jeg smaker ikke den store forskjellen så bib får også 84 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.