Nordlys på flaske og en juleporter.

Foto: RONALD JOHANSEN, itromsø
Foto: RONALD JOHANSEN, itromsø
Macks Ølbryggeri er endelig i rute med det meste. Ikke bare det at sesongølet Nordlys er tappet på flaske, men neste uke kommer også Mack sin Juleporter.

Bryggerimester Rune Andreassen er godt tilfreds for tiden. Juleølet har hatt tid å modnes på flaske og kvaliteten er som han ønsker den.

I fjor gikk det meste galt med det nye bryggeriet på Vollan og det endte opp med at mye av juleølet til Mack måtte skipes til Bergen og tappes av Hansa. Men i år er alt på stell og Mack  følger gamle tidsskjemaer og prosedyrer.

– Og det på mer enn ett område. For dem som husker, inngikk Mack for rundt ti år siden i samarbeid med «mannen i gata» og lagde juleøl slik folket ønsket det. Flere av de erfaringene vi høstet etter den seansen, brukes fortsatt. Resepten har gitt oss suksess — noe vi tror skal bli tilfelle i år også, sier bryggerimester Rune Andreassen til avisa Itromsø.

Mack sin store nyhet i år, bortsett fra at julebrusen kommer på boks, er at de kommer med en Juleporter.

– Da juleporteren sto ferdig i 2011, klikker det tekniske. Dermed fikk vi bare tappet brygget på fat.

– I år kommer spesialbrygget på flasker for første gang. Og etter interessen å dømme — mange telefoner og e-poster — blir det rift om de flaskene som er tappet.

– Vi snakker om en ufiltrert variant som — på grunn av høyt alkoholnivå — kun selges på polet. Det er snakk om et holdbart, mørkt øl som trygt tåler år i kjelleren. 2011-årgangen har utviklet seg fantastisk i løpet av to år.

Markedsdirektør Veronica Evertsen forteller til bladet Itromsø at Mack for første gangen noen sinne vil kjøre ut mer enn en million flasker av sine juleprodukter. Med andre ord, det blir jul i år også.

Godt Drikke vil komme tilbake i morgen med en anmeldelse av den nye Juleporteren.

Kilde: Itromsø.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.