Vingården Moltés holder til i Pffaffenheim i Alsace, Frankrike.

Gården ble grunnlagt 1930 av Antoine Moltes før sønnen Roland overtok i 1960. I dag er det barnebarna til Antoine, Stephane og Mickael Moltes som driver gården. Siden 2012 blir vingården drevet økologisk.

Moltès Riesling Tradition 2016. Frankrike, Alsace. Pris kr. 165,70 Poeng 84/100

Drua er hundre prosent riesling. Lys strågul med et lite grønt skjær på fargen. Bra duft av sitrus, epler og en anelse blomst. Frisk og med bra fylde på smak. Bra balansert syre og sødme med en fin ettersmak. Passer til sjømat og kos. Meget bra kjøp.

Moltès Steinberg Gewurztraminer 2015. Frankrike, Alsace. Pris kr. 195,70 Poeng 88/100

Drua er som navnet sier, Gewürztraminer. Fargen en lys gulgrønn med bra duft av urter, blomst og tropisk frukt. Smaken er uvanlig fruktig med nydelig friskhet og bra fylde. Virkelig bra balansert med en lang, elegant ettersmak. Passer fint til fet fisk, men for meg er dette en ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Moltès Zinnkoepflé Riesling Grand Cru 2015. Frankrike, Alsace. Pris kr. 255,50. Poeng 90/100

Drua er riesling. Fin gyllen farge med elegant duft av sitrus, epler og hint av fersken og blomst. Smaken har en meget god munnfølelse, god friskhet og en tett på perfekt balanse. Lever riktig bra opp til duften. Nydelig ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt og diskusjoner med gode venner. Løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.