Noen røde viner fra Loire

Jeg er svak for vinene fra Loire.

Loire kalles Frankrikes hage. Og det er det god grunn til. Landskapet ved elven Loire er et sjeldent vakkert, frodig syn. Et landskap som både inneholder storslåtte borger og mer enn 300 slott, samt en rekke gamle landsbyer. Jeg mener det ikke er en tilfeldighet at Loire finnes på UNESCOS liste over verdensarvområde. Og akkurat som med landskapet, er vinene. Ikke det at jeg mener vinen skulle være på UNESCO sin liste, men når de er som best, er de virkelig fantastiske.

Sérol l’Incorruptible 2014 Frankrike, Loire,  90 poeng

Her er det utrolig mye vin for pengene. En vin laget på Gamay druen. Fargen er nesten blårød. En herlig duft av mørke bær som solbær og kanskje noe kirsebær. Her kan man si at smaken følger duften uten at det blir en klisje. Med en fin frukt og friskhet. God munnfølelse, godt balansert mellom syre og sødme. En vin som passer til lyst kjøtt og lange samtaler. Meget godt kjøp.

 

Dom. des Roches Neuves Saumur Champigny 2014 Loire, Frankrike. 88 Poeng

En klassisk vin fra Loire, laget på Cabernet Franc. Fin middels djup rødfarge. Lekker duft av røde bær og hint av frukt. Fin munnfølelse, god fylde. Veldig bra balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Denne kan du trygt bruke til lammekotelettene. Meget bra kjøp.

Roches Neuves Terres Chaudes 2013Roches Neuves Terres Chaudes 2013 87 poeng

En lekker, klar rød farge. Først en litt tilbakeholden duft før den slår ut med røde bær, blomster og urter. Smaken er tørr, med en elegant fylde, tørket frukt, urter og fine tanniner. God ettersmak. Passer bra sammen med lam eller kanin. Bra kjøp.

Jean-Max Roger Sancerre Rouge Vieilles Vignes 2008 Frankrike,  Loire  86  Poeng.

En vakker rød farge. Duft av røde bær, vinkjeller og kanskje en anelse kirsebær. Smaken er deilig fruktig, godt balansert syre og en god ettersmak. En vin som lever opp til duften. Passer glimrende sammen med lyst kjøtt. Godt kjøp.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.