Prosecco blir laget i regionene Veneto og Friuli-Venezia Giulia i Italia.

Som regel lages den på druen Glera og produseres som oftest etter Charmat-metoden. Charmat-metoden kalles også tankmetoden eller cuve close. Den går ut på å sette ferdig hvitvin under trykk i en temperaturkontrollert ståltank, for så å tilsette gjær og sukker. Metoden gjør at vinen får kraftigere bobler enn ved bruk av den klassiske metoden. De fleste Proseccoer er ment å nytes unge og friske. Vinen er tørr, men smaker likevel noe søtere enn for eksempel Champagne.

Enrico Crola Hallé Rosé 2014. Italia, Piemonte. Pris kr. 170,- Poeng 88/100

Dette er ikke en prosecco, men en musserende vin som er laget på tradisjonell måte. Men det er også det eneste som er tradisjonelt. Drua er nemlig nebbiolo og den har en rødrosa farge. Lekker duft av røde bær, drops og hint av kjeks. Smaken er frisk, fyldig med en god frukt. Vakre små bobler. Meget bra balansert. En god tørr ettersmak. Her er det masser av kos for pengene. Meget bra kjøp.

Bisol Crede Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut . Italia, Veneto. Pris kr. 229,90 Poeng 86/100

Druene er Glera 85%, Pinot Bianco 10%, Verdiso 5%. Fin lysegul farge. Fine små bobler. God duft av grønne epler, sitrus og med hin av blomster. Smaken er frisk og fruktig med en god munnfølelse. Lever opp til duften med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

Settecani 7 bio Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco. Italia, Emilia-Romagna, Lambrusco di Grasparossa di Castelvetro 2018. Pris kr. 164,90 Poeng:  85/100

En perlende vin. Drua er Grasparossa. Fin mørkerød farge med et friskt lilla skum. Duft av kirsebær, bringebær og hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en meget fin syre. Lever opp til duften. En riktig god ettersmak. Dette er en vin som går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Bollicina Prosecco ICE Demi Sec. Italia, Prosecco. Pris kr. 129, 90 Poeng: 80/100

Drua er Glera. Lys gulgrønn farge. Duft av søte pærer og drops. Smaken er søtlig, men frisk og fruktig. Bra bobler. Helt ok syre og sødme. Litt for søt ettersmak. En vin som fungerer med masser av is og bær i glasset. Perfekt cocktailvin til varme sommerdager.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.