Pressemelding.

Whisky flaske nr. 1 fra verdens nordligste destilleri – Aurora Spirit – i Lyngen oppnådde en pris på svimlende 77 000 NOK på Whisky auksjon i Storbritannia.

«Dette er bare helt utrolig», sier gründer og daglig leder Tor Petter W. Christensen om auksjonsresultatet. «Vi, som produsent, tjente mer på salg av 20 flasker gjennom internasjonal auksjon enn alle de 912 som ble solgt via Vinmonopolet i Norge».

Totalt oppnådde de 20 første Whisky flaskene fra Aurora Spirit Distillery en pris på 28650 GBP (345 000 NOK) gjennom auksjonsfirmaet www.whiskyauctioneer.com.

«Vi har undersøkt en del og klarer ikke å finne noen norskproduserte alkoholprodukter som er solgt for slike summer opp gjennom historien», fortsetter Christensen.

Whiskyauctioneer.com har spesialisert seg på auksjon av spesiell whisky. Firmaet ble etablert i 2013 med base i Perth, Skottland. I fjor var nettstedet først i verden med å selge en flaske Whisky for over en million dollar.

«Whisky er det tredje mest populære investeringsobjektet i en periode med usikkerhet i aksjemarkedet. Det er bare veteranbiler og kunst som er mer populært. Verdien på whisky har vært høyere enn gull de siste årene», sier Tor Petter W. Christensen fra Aurora Spirit Distillery.

Alle bilder av fotograf: Martina Lotte

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.