Mack i Tromsø, har eksistert siden 1877 og er det fjerde største bryggeriet i Norge.

Siden de lanserte sitt aller førsts øl, Potøl, har Mack produsert en rekke ulike øltyper siden den gang. Noen forsvant hurtig, mens andre eksisterer i beste velgående. For eksempel ble Mack Bayerøl brygget første gangen 1878, Mack Bokøl i 1883 og Mack Pilsner kom 1888. Man kan vel kanskje si at det er tre øl med tradisjon?

Så forleden dag var jeg innom den lokale Eurospar og plukket på meg noen nyheter fra Mack

Isbjørn Wit. 4,5% alkohol.

En fruktig, belgisk witbier. Lys gul på farge med et fantastisk hvitt skum. Duft av sitrus og litt malt. Friskt og fruktig og lever opp til duften med sin sitrus. Bra ettersmak. Personlig synes jeg sitrusen i duften er litt for dominerende, men passer fantastisk til fisk. Meget bra kjøp.

Mack Mikrobryggeri. Burgerøl. Amber Ale. 4,7% alkohol.

Burgerøl er brygget for å passe til … øh.. burger. Flott mørkebrun farge, et massivt godt skum. Duft av malt, hint av fruktig humle. Rund og god på smak. Lever opp til duften med malt og humle. Meget bra balansert bitterhet og sødme. Lang og god ettersmak. Jo, det er nesten så man stikker innom brugersjappa. Meget bra kjøp.

Mack Mikrobryggeri. Guilty Pleasure. Hveteøl. 4,7% alkohol.

Dette kunne hurtig bli min favoritt i sommer. Fin, litt disete lysegul farge. Duft av sitrus, koriander og små hint av lime. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med sitrus og frukt. Bra balansert. Meget bra ettersmak. Dette er sommerølet for meg. Meget bra kjøp.

Mack Mikrobryggeri. Good Girls American Pale Ale. 4,7% alkohol.

Selv om den ikke er en nyhet, så måtte jeg plukke med meg denne. Ikke er jeg bare fan av den nordnorske gruppa Violet Road. Men jeg er også glad i ølet deres. En disete gyllen farge, fint elfebenfarget skum.  Meget god duft av humle, malt og frukt. Smaken er virkelig rock and roll. Og nesten farlig hvor lett det er å drikke. Her er det både perfekt bitterhet, fine malttoner og den lille sitrussmaken som kreves. Bra ettersmak. Passer sammen med sol og rock and roll. Meget bra kjøp.

Mack og mikrobryggeriet kommer på festivalen den 4. mai. Sågar med egen bar.

Billetter får du kjøpt her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.