Bordeaux er klassikernes klassiker, aristokratisk og erkekonservativ. Den store regionen sørvest i Frankrike har gitt oss noen av de mest berømte rødvinene, de mest intense dessertvinene og faktisk også en rekke tørre hvitvin.

Først og fremst forbinder vi Bordeaux med fyldige, snerpende og komplekse rødviner som kan lagres lenge. Posisjonen som uovertrufne kvalitetsbærere, statussymboler og historieformidlere, kombinert med begrenset tilgjengelighet, er mer enn velkjent. Mange av vinene er kostbare og av og til urimelige dyre. Heldigvis finnes det bak de mest kjente slottene, et hav av vin hvor du finner god kvalitet til en mer overkommelig pris. Det svinger mindre av Blaye og Bourg enn av Pauillac og Margaux, men herfra kan det gjøres gode kjøp. Listrac, Fronsac og Côtes de Francs er andre eksempler.

Ch. Lauriol 2016. Frankrike, Bordeaux, Côtes de Francs. Pris kr. 198,90 Poeng 88/100

Laget på hundre prosent Merlot. Mørkerød farge. Lekker duft av mørke bær med hint av kanel og tobakk. Smaken har en fin fylde, noe fruktighet. Godt balansert. Lever opp til sine bær. Bra tannin. God ettersmak. Passer sammen med en rød biff. Her er det valuta for pengene.

Le Bordeaux de Citran 2015. Frankrike, Bordeaux, Bordeaux Supérieur. Pris kr. 190,30 Poeng 87/100

Druene er Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 40%. Mørkerød med et blått skjær på fargen. Duft av solbær med hint av blomster og fat. Smaken er fyldig og frisk. Lever opp til duften med sine bær. Bra balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak. Passer fint sammen med grillede koteletter. Meget bra kjøp.

Vieux Ch. Saint-André 2014. Frankrike, Bordeaux, Montagne-St. Emilion. Pris kr. 199,80 Poeng 86/100

Druene er klassiske Bordeaux, Merlot 80%, Cabernet Sauvignon 5%, Cabernet Franc 15%. Fin dyprød farge. Duft av mørke bær, plommer med hint av krydder og eik. Smaken er fyldig og fruktig. Bra med mørke bær. Godt balansert. Meget bra fruktig ettersmak. Passer bra sammen med lammegryte. Meget bra kjøp.

Ch. Haut-Moulin Vielles Vignes 2017. Frankrike, Bordeaux, Côtes de Bordeaux. Pris kr. 165,- Poeng 85/100

Drua er Cabernet Sauvignon 10%, Merlot 90%. Vakker mørkerød farge. Klassisk duft av Bordeaux med røde bær og hint av vanilje og fat. Smaken er mjuk og rund med en bra fylde. Balansert sødme og syre. Meget bra ettersmak. Passer fint sammen med kjøttgryter. Mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.