Selv om det kanskje ikke ser sånn ut akkurat nå, så er vår og sommer underveis.

Her er noen forslag på hva man nyte sammen med venner ved grillen. Om maiværet skulle tillate det.

Meinklang Burgenland Red 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 459,90 87/100

St. Laurent 10%, Zweigelt 60%, Blaufränkisch 30%. Klar rød farge. Duften har bær, urter og papir. God fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp

Forco Vini Barbera Piemonte 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 349,90 Poeng 86/100

Drua er Barbera. Mørkrød farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Rund og fruktig på smak. Bra balansert syre og sødme. En helt ok tannin. God ettersmak. En vin som går bra sammen med kjøtt fra grillen. Meget bra kjøp.

Calvet Beaujolais Village Frankrike, Burgund, Beaujolais-Villages. Pris kr 449,90 Poeng 84/100

Drua er Gamay. Mørkrød farge, nesten over i det blåaktige. Duft av mørke bær med hint av blomst. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt. Gjerne grillet svinekotelett. Meget bra kjøp.

Gysler Riesling Trocken 2018, Rheinhessen, Tyskland. Pris kr. 469,90  Poeng  87/100 poeng.

En fin, fin grønngul farge. Duft av solmoden fersken, blomster og noe sitrus. Smaken er frisk og fruktig. Lever opp til duften med epler og noe sitrus. En riktig god og lang ettersmak. Passer til grillet fisk og lyst kjøtt, men best til kos. Her får man valuta for pengene. Løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.